Volvo îşi va asuma responsabilitatea pentru maşinile sale autonome
4 Iulie 2016, 10:55
Cei de la Volvo au confirmat că îşi vor asuma toată responsabilitatea legală pentru acţiunile viitoarelor maşini autonome. Anunţul vine după ce cei de la Tesla Motors nu şi-au asumat responsabilitatea în urma accidentului fatal produs în timp ce Autopilotul unei Tesla Model S era activat, menţionând că toată răspunderea o poartă conducătorul, dat fiind faptul că sistemul condusului autonom este o tehnologie nouă care necesită timp pentru a deveni perfectă, aceasta îmbunătăţindu-se în timp.
Tot odată cei de la Volvo, precum şi cei de la Tesla, menţionează, că conducătorul va trebui să fie alert în timpul condusului autonom. Totuşi, producătorul suedez afirmă că nu va scoate pe piaţă un sistem autonom imperfect care să nu poată lua toată răspunderea asupra sa în cazuri excepţionale. La moment, cea mai acută problemă privind automobilele autonome rămâne a fi legislaţia, care va trebui să sufere schimbări majore
pentru a permite circulaţia automobilelor care vor conduce singure. În fine, în anul 2020 producătorul suedez va scoate primele automobile autonome, iar debutul acestora va coincide cu viziunea sa de a exclude traumele grave şi decesele din automobilele sale către acelaşi an.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
1,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!