Volvo reconfirmă siguranţa modelelor sale. Volvo V40 este numit drept cel mai sigur automobil din Marea Britanie!
26 Iulie 2016, 14:35
Cu toţii cunoaştem că unele dintre cele mai sigure automobile din lume sunt modelele celor de la Volvo. De curând acest lucru a fost reconfirmat de un studiu realizat de către experţiei organizaţiei de siguranţă Thatcham Research. Britanicii au desemnat
modelul Volvo V40 drept cel mai sigur automobil din Marea Britanie! Şi nu întâmplător, pentru că mulţi ani la rând V40 a fost cel mai sigur automobil testat de către cei de la Euro NCAP, până când nu i-a fost luat titlul de către un alt Volvo, desigur, modelul XC90.
Fiind şi unul dintre primele modele dotate cu sistemul de frânare autonomă, Volvo V40 poate preveni 38% dintre accidente în care automobilul tamponează un alt automobil din faţa sa şi poate reduce leziunile cu 21% la sută.
Cei de la Thatcham Research atenţionează, că siguranţa trebuie să fie cel mai important criteriu în alegerea unui automobil nou sau rulat. Interesant este şi faptul, că 96% dintre consumatori nici nu atrage atenţia la performanţele vehiculului privind siguranţa, 68% nici măcar nu cunoaşte nivelul de siguranţă al maşinii sale, iar 54% nici măcar nu au întrebat despre siguranţă şi sistemele de siguranţă de care dispune automobilul. Primele locuri le au preţul şi eficienţa. Chiar într-atât de mult nu le pasă de siguranţă?!
Consumatorii ar trebui să fie mai bine informaţi despre siguranţa pe care o oferă un automobil sau altul. Experţii britanici au dat şi trei sfaturi importante consumatorilor. 1. Să verifice performanţele vehiculului în testele Euro NCAP. 2. Să se asigure cpă automobilul dispune de sistemul de frânare autonomă. 3. Să se asigure că automobilul este echipat cu alte sisteme de siguranţă precum Lane Keep Assist (menţinerea benzii de rulare), cruise-control activ, sistemul de monitorizare a conducătorului care nu va lăsa ca acesta să adoarmă la
volan şi sistem High Beam Assist care automat trece de la faza lungă la cea scurtpă pentru a nu orbi conducătorii traficului de întâmpinare.

Britanicii au publicat şi un Top 10 cele mai sigure vehicule uzate vândute în Regatul Unit.

1. Volvo V40 (2012)
2. Volkswagen Golf (2012)
3. Nissan Qashqai (2014)
4. Peugeot 308 (2013)
5. Vauxhall/Opel Astra (2015)
6. Mazda3 (2013)
7. Mercedes-Benz A-Class (2012)
8. Honda Civic (2012)
9. Mazda CX-5 (2012)
10. Fiat 500L (2014)
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
4,092
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!