Acum 80 de ani Skoda Rapid a făcut înconjurul lumii!
1 August 2016, 17:25
Exact cu 80 de ani în urmă, pe 1 august 1936, Bretislav Jan Prochazka şi Jindrich Kubias au revenit în Praga la volanul modelului Skoda Rapid 1.4 SV, cu care au făcut înconjurul lumii. Cei doi au condus 27,700 de kilometri pe trei continente, 15 ţări, în 97 de zile, 53 dintre care cehii petrecând la bordul vapoarelor sau în posturile vamale. Această călătorie a avut drept scop de a promova brandul la nivel global, acesta fiind atins cu succes.

Startul expediţiei s-a dat în Praga pe 25 aprilie 1936, iar în fiecare zi petrecută la volan Bretislav Jan Prochazka şi Jindrich Kubias au reuşit să conducă în mediu 630 de kilometri, demonstrând rezistenţa şi fiabilitatea
modelului Rapid, care avea dor câteva ajustări pentru a face faţă călătoriei. Sub capotă însă, se afla benzinarul standard de 1.4 litri în 4 cilindri care dezvolta doar 31 CP.

Pornind din Praga, ruta expediţiei s-a îndreptat spre Germania, Polonia, Lituania şi Latvia, ca mai apoi să treacă pe teritoriul fostei URSS. Prochazka şi Kubias s-au oprit timp de o zi în Kaluga, unde acum se asamblează actualul Rapid destinat Rusiei. Pentru a nu rata feribotul din India în Sri Lanka, cehii au trebuit să parcurgă distanţa din Quetta, Pakistan, până în Mumbai în doar 3 zile. După ce au traversat Malaezia şi Singapore, ei au urcat în vapor spre Kobe, Japonia.
Traversând Honolulu, cei doi au ajuns în San Francisco. După 5,300 de kilometri, 100 de ore şi 55 de minute, ei au cucerit Big Apple, devansând precedentul record cu mai mult de 9 ore. Ultima etapă a fost călătorie spre Franţa de unde cehii au revenit în Praga.

Şi acum câteva date statistice interesante despre expediţia cehă. Ce mai scurtă călătorie a fost de 50 km în zi, iar cea mai lungă a ajuns la 1,000 de km. În timpul expediţiei Skoda Rapid a indicat un consum de combustibil global de 10.2 l/100 km, consumând un total de 2,820 de litri de benzină şi 54 de litri de ulei. Interesant!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,357
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!