BMW anunţă o nouă generaţie de propulsoare Efficient Dynamics!
3 August 2016, 13:46
BMW - Bayerische Motoren Werke
sau Uzina Bavareză de Motoare. Denumirea producătorului bavarez
ne spune clar - unul dintre cele mai importante pentru acesta sunt motoarele. Bavarezii continuă
să perfecţioneze gama de
motoare în trei şi patru
cilindri cu volum de 1.5
şi, respectiv, 2.0 litri,
dezvăluind o nouă
evoluţie a acestora.
Noua generaţie de propulsoare Efficient Dynamics urmează acelaşi principiu de modularitate cu volumul
per cilindru de 500 cm cubi şi elemente componente similare, pentru a eficientiza producţia şi de a reduce costurile.
Noua generaţie de propulsoare pe benzină va utiliza aceleaşi tehnologii bine cunoscute precum tehnologia de turboaspirare BMW TwinPower Turbo, care de acum încolo combină chiulasa, colectorul de evacuare şi melcul turbinei într-o singură piesă
executată din oţel sau aluminiu pentru versiunile mai puţin potente ale unităţii în 3 cilindri. La rândul său sistemul de injecţie a primit o nouă pompă de combustibil, iar presiunea a fost
crescută la 350 de bari. Sistemele de răcire şi de distribuţie, de asemenea, au fost îmbunătăţite. După implementarea acestor îmbunătăţiri noua generaţie de propulsoare pe benzină a devenit cu 5% mai eficientă, cu 5% mai ecologică, în timp ce puterea a crescut cu 7 CP, iar cuplul cu 20 Nm.
La rândul său, propulsoarele diesel primesc o serie de îmbunătăţiri, printre care şi sistemul de turboaspirare cu două turbocompresoare care va fi instalat pe toate motorizările. Acesta dispune de un turbocompresor mai mic care lucrează la turaţii joase şi medii, şi un turbocompresor mai mare care se include la turaţii înalte. Melcul turbinei turbocompresorului de dimensiuni mari este integrat în colectorul de evacuare. Conform bavarezilor, noile propulsoare diesel vor răspunde mai prompt la apăsarea acceleratorului.
Sistemul de recirculare a gazelor (EGR) a fost reproiectat pentru a oferi un consum mai mic şi emisii mai joase, cele din urmă fiind reduse datorită sistemului SCR care neutralizează gazele NOx prin injectarea soluţiei AdBlue direct în sistemul de evacuare.
Presiunea în sistemul de injecţie va creşte de la 2,200 de bari la 2,500 sau 2,700 de bari în versiuni mai potente. În rezultat, propulsoarele diesel în 4 cilindri, ca şi cele pe benzină, vor fi cu 5% mai eficiente şi cu 5% mai ecologice.
Noua generaţie de propulsoare Efficient Dynamics va debuta, cel mai probabil, pe viitoarea geneaţie BMW Seria 3 care va fi dezvăluită la sfârşitul anului 2017 ca mai apoi să se extindă pe întreaga gamă BMW, dar şi MINI.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,646
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!