După 17 ani Lexus IS ajunge la un milion de unităţi produse!
25 August 2016, 16:15
La sfârşitul lunii iulie al acestui an cei de la Lexus au produs exemplarul cu numărul un milion al modelului Lexus IS! Au fost nevoie de tocmai 17 ani şi trei generaţii ai modelului lansat pentru prima dată în 1999, pentru a trece pragul de un milion de exemplare produse. De ce a durat aşa mult, vă veţi întreba?
Probabil, pentru că Lexus IS dintotdeauna a concurat cu un
rival extrem de puternic – BMW Seria 3, dar niciodată nu a reuşit să ofere o gamă diversificată pentru a concura la egal cu bavarezul.
Au existat încercări de a crea mai multe versiuni de caroserii, precum break-ul SportCross, care a fost produs doar pentru prima generaţie, decapotabila cu acoperiş rigid IS250C,
produsă doar pentru a doua generaţie şi chiar o versiune de performanţă, IS F, produsă pentru a doua generaţie. Acum Lexus IS se produce doar în
caroserie sedan, din care a derivat coupe-ul RC, cel din urmă asumându-şi responsabilitatea pentru un model de performanţă – RC F.
Conform producătorului nipon, cea mai importantă piaţă pentru Lexus IS este Europa, unde au fost vândute 20% din toate exemplarele produse de-a lungul celor 17 ani. Actuala generaţie Lexus IS este vândută în peste 70 de ţări ale lumii, lunar fiind vândute peste 6,000 de exemplare la nivel global.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,294
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!