Excepţionalul Ferrari Rossa a renăscut în proiectul kode57! (Video)
22 August 2016, 11:25
În anul 2000 cei de la Pininfarina
au dezvăluit unul dintre cele mai excepţionale concepte Ferrari din istorie. Ferrari Rossa a fost un concept inspirat din modelele de curse Ferrari din anii ’50 ai secolului trecut, precum Ferrari 250 Testa Rossa din 1957. Asupra proiectului Ferrari Rossa a lucrat designerul japonez Ken Okuyama, care a fost designerul şef Pininfarina în acel timp, fiind responsabil pentru proiecte precum Ferrari Enzo, Maserati Quattroporte şi conceptul futurist Maserati Birdcage.
Acum, japonezul de 57 de ani are propriul atelier în Japonia, numit Ken Okuyama Design, prin intermediul căruia acesta îşi materializează ideile.
După 16 ani de la dezvăluirea conceptului Ferrari Rossa, acesta se renaşte în proiectul kode57, prezentat la evenimentul „The Quail, A Motorsport Gathering”. Acesta repetă
conceptul Rossa în cele mai mici detalii, precum proporţiile, cu o capotă lungă şi un posterior scurt, caroseria de tip “barchetta” cu geamuri extrem de mici, dar stilate, aripile faţă aerate, dar şi barele de protecţie stilate amplasate în spatele celor două scaune.
Totuşi, partea frontală a primit un design nou, inspirat din Ferrari Enzo, în timp ce posteriorul vine cu un aspect similar cu Aston Martin V12 Vantage Zagato.
Fiind bazat pe Ferrari 599 GTB, acesta dispune şi de unitatea V12 de 6.0 litri modificată de către tunerul german Novitec Rosso. Cel mai probabil,
propulsorul este lăsat aspirat natural, iar cu modificările de la Novitec Rosso acesta ajunge să livreze cel puţin 660 CP.
Germanii oferă şi kituri Bi-compressor care ridică puterea la 848 CP, însă regăsirea acestuia aici este exclusă, încât kode57 celebrează anul 1957, atunci când s-au născut cele mai legendare automobile sportive din lume cu propulsoare aspirate natural. Având o caroserie realizată din fibră de carbon, kode57 cântăreşte 1,633 kg.
Jantele de 20 de inch pe axul faţă şi 21 de inch pe axul spate, de asemenea, sunt livrate de către cei de la Novitec Rosso, iar elementele de control de la interior, precum volanul, butoanele şi cadranele de bord, au fost preluate de la donator – Ferrari 599 GTB. Preţul lui kode57 este de 2.5 milioane de dolari, acesta fiind deja vândut.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,305
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!