Noul Volkswagen Crafter primeşte o clonă - MAN TGE!
12 August 2016, 14:11
Nu a reuşit să apară pe piaţă, că deja a şi primit o clonă! Noua generaţie Volkswagen Crafter va avea un frate geamăn, numit MAN TGE. Având în vedere că MAN aparţine grupului Volkswagen, nu este ceva neobişnuit, însă cui îi este dedicată clona, care se deosebeşte de Crafter prin mici detalii? Se pare că noul MAN TGE va fi dedicat companiilor, care dispun deja
de un parc format din camioanele MAN. Odată cu lansarea noului TGE, cei de la MAN diversifică gama modelelor sale, care acum oferă
sarcini de la 3 la 44 de tone. Astfel, producătorul din Munchen pentru prima dată în istorie intră în această nişă.
Faţă de fratele său geamăn, noul MAN TGE se deoosebeşte prin calandru, inscripţii, logouri şi volanul modificat în partea centrală. În rest, este acelaşi Volkswagen Crafter, care a păstrat şi coeficientul aerodinamic de doar 0.33.
Noul MAN TGE va fi disponibil cu tracţiune faţă, spate sau integrală,
cu propulsoare diesel Euro 6 de 2.0 litri, care vor oferi 102 CP, 122 CP, 140 CP şi, respectiv, 177 CP în versiunea bi-turbo.
Propulsoarele vor putea fi cuplate la transmisia manuală în 6 trepte sau la una automata în 8 rapoarte. Conform celor de la MAN, noul TGE va oferi cel mai mic consum din clasa sa, perioade mari între deserviri şi costuri reduse a celor din urmă.
Utilitara va fi oferită în trei versiuni de lungime - 5,983 mm, 6,833 mm şi 7,388 mm, dar şi în trei versiuni de înălţime - 2,340 mm, 2,575 mm şi 2,800 mm.
În dotarea standard, MAN TGE va avea iluminarea LED a compartimentului dedicat mărfurilor, sistem de frânare autonomă EBA (Emergency Brake Assist), iar opţional vor fi disponibile sistemele care vor ajuta la parcare, la manevrarea remorcii în marşarier, la compensarea vâturilor laterale prin
ajustări ai direcţiei şi la menţinerea distanţei până la vehiculele din faţă (cruise-control adaptiv).

Noul MAN TGE urmează să fie dezvăluit la expoziţia vehiculelor
comerciale din Hannover, care va avea loc între 22 şi 29 septembrie anul curent, startul producţiei însă, va avea loc în aprilie 2017, iar primele vehicule vor ajunge pe piaţă doar în toamna anului 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
7,695
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!