Scania dezvoltă o structură din fibră de carbon pentru camioane!
4 August 2016, 17:00
Producătorul suedez de camioane și autobuze, Scania, dezvoltă o nouă platformă pentru camioanele viitorului, care va fi realizată din fibră de carbon! Conform suedezilor, noua platformă are numeroase avantaje – în primul și primul rând, noua structură va fi cu 40% mai ușoară comparativ cu cadrul dur pe care îl utilizează camioanele din zilele de astăzi, în timp ce fibra de carbon va oferi o rigiditate mai mare decât oțelul și o longevitate mai mare, pentru că fibra de carbon nu-și pierde proprietățile și nu ruginește precum oțelul, care dă semne de „oboseală” peste mai mulți ani.
Astfel, deși fibra de carbon inițial va fi mai scumpă, într-un ciclu de viață mai îndelungat aceasta va fi mai rentabilă, putând fi utilizată în continuare, fiind schimbate doar componentele mecanice.

Conform celor de la Scania camioanele viitorului vor utiliza mai multe tipuri de materiale în construcția sa, printre care și fibra de carbon.
Mai mult decât atât, cele mai mari avantaje această platformă va oferi camioanelor și autobuzelor electrice – greutatea redusă va spori autonomia. Și este o bună parte din adevăr, pentru că bateriile vor adăuga mult la masa camionului, ceea ce am putut vedea
















și prin exemplul prototipului camionului electric Mercedes-Benz Urban eTruck fiind cu 1.7 tone mai greu decât un camion convențional. Astfel, potrivit celor de la Scania, camioanele viitorului ar putea fi electrice și vor avea structură realizată din fibră de carbon!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,130
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!