Shelby Cobra şi Jaguar D-Type sunt cele mai scumpe automobile produse în SUA şi Marea Britanie! (Video)
22 August 2016, 15:44
Aţi procura un automobil vechi cu defecte ale caroseriei şi interiorul plin de zdrenţe cu milioane de dolari?
Probabil că nu, dar atunci când merge vorba despre un automobil ce a scris istorie în lumea auto, iar D-stră sunteţi un colecţioanar înrăit, exemplarul nu
avea cum să vă scape din câmpul vizual. Unde mai pui că este vorba despre primul exemplar Shelby Cobra produs vreodată cu numărul şasiului CSX2000!
Acesta din urmă a fost vândut cu 13.75 milioane de dolari la licitaţia RM Sothbys care a avut loc în Monterey! Astfel, acest Shelby Corba a devenit cea mai scumpă maşină americană vândută vreodată la licitaţie.
Primul exemplar Shelby Cobra produs vreodată este în starea sa originală, ne fiind restaurant niciodată din momentul apariţiei sale în 1962. Primul exemplar
se deosebea de următoarele modele Shelby Cobra, pe care am obişnuit să le vedem, prin caroseria practic identică al modelului britanic AC Ace şi
roţile înguste, unicele modificări fiind la compartimentul motor adaptat pentru a lua la bord propulsorul Ford V8 de 4.3 litri.
Roadster-ul britanic cu inimă americană accelera de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în 4.2 secunde şi atingea o viteză maximă de 246 km/h! Rezultate incredibile, care nu au fost bătute doar decât peste câteva decenii.
La rândul său, Jaguar D-Type din 1955, a stabilit un record la licitaţie devenind cea mai scumpă maşină britanică vândută vreodată, care a ridicat 21.78 de milioane de dolari la licitaţia RM Sothbys! Licitaţia a durat 15 minute, iar pentru această maşină istorică s-au bătut patru colecţionari. Jaguar D-Type este considerat drept cel mai important Jaguar produs vreodată.
Acest D-Type cu numărul şasiului XKD 501 are şi o importanţă istorică pentru lumea sporturilor cu motor, datorită victoriei sale obţinute în cursa de 24 de ore de la Le Mans dinn 1956. Acea cursă a fost una foarte periculoasă. Din 49 de automobile doar 14 au ajuns la finiş, iar un pilot şi-a pierdut viaţa.
Jaguar D-Type este propulsat de un benzinar de 3.4 litri cu 6 cilindri în linie dotat cu trei carburatoare Webber, care livrează 250 CP.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,810
GALERIE FOTO (48 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!