Sistemele automobilelor Lada vor putea fi ghidate cu ajutorul unui smartphone!
30 August 2016, 15:10
Doar pe automobile premium vezi aşa ceva! Se pare că cei de la AutoVAZ doresc să intre cu paşi rapizi în lumea tehnologiilor moderne, dezvăluind sistemul Lada Connect, pe care l-au anunţat în timpul Salonului Auto de la Moscova, unde producătorul rus a prezentat 5 concepte noi.

Sistemul Lada Connect deschide o lume absolut nouă pentru producătorul rus. Datorită acestuia, sistemele automobilelor Lada vor fi ghidate la distanţă cu ajutorul unui smartphone! Noul sistem conectează automobilul, sistemele multimedia, sistemul de navigaţie şi un set de alte sisteme cu utilizatorul, prin intermediul internetului mobil.

Cu ajutorul sistemului Lada Connect, proprietarul va putea deschide/încuia uşile, porni/stinge motorul, deschide capacul portbagajului, activa climatizorul, porni claxonul şi blocurile optice, pentru a găsi maşina într-o parcare aglomerată, afla coordinatele maşinii pe hartă, verifica dacă toate uşile sunt închise, primi notificări în cazul în care maşina a fost avariată la parcare, evacuată sau furată, bloca pornirea propulsorului în caz de furt şi diagnostica maşina la distanţă.

Mai mult decât atât, proprietarul poate primi notificări despre următoarea deservire şi să o programeze în prealabil. Sistemul va crea şi o bază de date cu toată informaţia despre stilul de condus al celui de la volan şi va oferi recomandări pentru a
îmbunătăţi consumul de combustibil. În viitor sistemul Lada Connect va integra sistemele multimedia şi de navigaţie Yandex.

Primele modele care vor primi
sistemul Lada Connect la începutul lui 2017 vor fi Vesta şi XRay, iar către anul 2018 li se vor alătura alte modele din gama Lada.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,138
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!