Testat în accident: Reparaţie profesionistă versus reparaţia de garaj! (Video)
26 August 2016, 16:36
Recent am publicat un filmuleţ, în care puteam urmări cum ruşii repară un BMW Seria 7 avariat grav, cârpindu-l din două bucăţi. Cert este faptul, că o astfel de reparaţie nu este una sigură, mai ales că nu a fost făcută conform standardelor producătorului. Astfel, un accident repetat în acelaşi loc ar putea avea consecinţe catastrofale.
Acum, vă prezentăm un filmuleţ cu experimentul inedit realizat de către cei de la Skoda. Scopul acestui experiment a fost de a demonstra cum se repară corect un automobil accidentat, după standardele prescrise
de către producător în contrast cu reparaţiile, care sunt efectuate la nivel „de garaj” de către service-uri individuale, fie ele chiar şi foarte bune.
Pentru a realiza experimentul, cei de la Skoda au luat două exemplare Skoda Octavia şi le-au lovit lateral cu o viteză de 30 km/h în laborator. Exemplarul de culoare albastră a fost trimis într-un service specializat Skoda, care a reparat automobilul conform standardelor producătorului, iar exemplarul de culoare roşie a fost reparat de către specialiştii germani, precum ar face-o un service individual.
În filmuleţ putem vedea atitudinea diferită, pe care au abordat-o specialiştii Skoda, desfăcând practic jumătate de maşină pentru a înlocui şi a întări corespunzător zonele deformate, inclusiv prin aplicarea adezivului, pentru ca acestea să fie la fel de rezistente precum sunt pe o maşină ieşită din uzină. Pe de altă parte, specialiştii germani au îndreptat structura mediană a caroseriei, au înlocuit faţada caroseriei din regiunea uşilor, ceea ce nici măcar un service, ne mai vorbind de garaj, nu ar face-o, şi a instalat portiere noi.
După ce automobilele au fost gata, acestea au fost lovite în acelaşi loc, dar cu o viteză de 50 km/h, pentru a vedea diferenţa între reparaţiile realizate ambelor automobile. După impact, ambele maşini arătau practic identic, însă structura maşinii reparate neprofesionist a cedat în regiunea podelei, iar leziunile pe care le-ar suferi conducătorul într-un asemenea automobil s-au adeverit a fi mult mai
grave, având în vedere forţele care au acţionat asupra manechinului. Acestea cuprind ruptura a trei coaste şi ruptura plămânilor, care se vor umple cu sânge. Şocant!

Este evident, că un automobil trebuie reparat la un service centru autorizat.
Deşi va costa mai scump, reparaţia autorizată, care se va baza pe toate materialele şi datele venite de la producător, va fi mult mai sigură, iar în cazul unui accident repetat, automobilul nu va ceda ca cel reparat neprofesionist. Ce contează mai mult, banul sau viaţa? Decizia vă aparţine.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,868
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!