Top 10 automobile favorite ale lui Jeremy Clarkson cu comentariile piperate de rigoare!
16 August 2016, 15:27
„În cazul în care o maşină nu te captivează de fiecare dată când urci la volan, atunci este doar un instrument. Şi dacă este doar un instrument, cu acelaşi succes poţi utiliza autobuzul”, Jeremy Clarkson. Fostul prezentator Top Gear, Jeremy Clarkson, care în scurt timp va relua activitatea de prezentator împreună cu James May şi Richard Hammond, într-o nouă emisiune numită The Grand Tour,
a publicat lista celor mai favorite automobile pe care le-a testat în ultimul an. Interesant este faptul că în listă au ajuns şi modele de familie echipate cu propulsoare diesel – Volvo XC90 şi Opel Zafira Tourer! Acest Top 10 vine şi cu comentariile piperate de rigoare! Să începem, deci!
1. Mazda MX-5
"Noul MX-5 este mai bun decât oricând. Pentru că e atât de organic, brut şi simplu, exact cum ar trebui să fie un sport-car. Ea cântă şi sare. Se
simte dornică şi vioaie, iar acest lucru te face, de asemenea, să te simţi dornic şi vioi. Este un remediu pentru depresie, această maşină, chiar e.
Pur şi simplu nu poţi fi într-o stare proastă, atunci când o conduci."
2. Alfa Romeo 4C
"Este o maşină teribilă. Şi totuşi, am adorat-o. Orice alt automobil, cu al său
rafinament perfect şi sistem electric perfect, nu poate să se simtă decât ca o maşină. În timp ce Alfa, cu ale sale
defecte şi tendinţa sa de a merge acolo unde doreşte, se simte umană."
3. Mercedes-AMG GT S
"Capota este într-atât de mare, încât dacă ajunge la timp, vei întârzia cu 20
de minute. Şi nu e doar lungă. Este atât de lată, încât cineva ar putea ateriza pe ea cu un elicopter de dimensiuni medii şi nici măcar nu-l vei
observa. Cred că ştiu de ce. Acesta este un muscle-car modern. Este Mustang-ul Mercedesului. O simţi când îl conduci. Se simte brutal."
4. Ford Focus RS
"Cu noul Focus RS, după doar 100 de iarzi ştii că a fost creat ceva foarte special. Chiar şi la vitezele lui James
May, la o intersecţie cu sens giratoriu din Hounslow, această maşină se simte mai isteaţă decât una obişnuită. Se simte ca Nissan GT-R. Asta pentru
că foloseşte una dintre cele mai avansate sisteme integrale montate pe orice maşină la orice nivel de preţ."
5. Ford Mustang
"Ceea ce este, este un muscle-car. Şi o simţi din al doilea iard. Este o maşină care vrea să transforme cauciucurile în fum şi vrea să treacă orice curbă în derapaj. Aţi văzut pelicula Bullitt. Ei bine, aşa e."
6. Volvo XC90 D5 AWD
"Dacă lăsaţi sistemele de asistenţă să-şi facă treaba, devine destul de relaxant, deoarece motorul de 2 litri diesel este mai liniştit decât cel al predecesorului şi confortul la rulare este destul de bun. Este atât de liniştitor, că ai putea să adormi. Şi vei fi bine, pentru că te va trezi în caz de se întâmplă ceva."
7. Opel/Vauxhall Zafira Tourer 1.6 CDTi
"Precedentul model avea o reputaţie de a lua foc, dar odată urcat în munte, ceea ce m-a uimit e cât de genial a fost motorul în această Zafira.
Apoi am trecut o denivelare şi nu am simţit nimic. Niciodată nu am întâlnit aşa ceva într-o maşină, nici măcar în Rolls-Royce Phantom, care este
într-atât de bun la refuzul de a transmite denivelările carosabilului la interior. Ceea ce o face cea mai confortabilă maşină din lume."
8. BMW M2
"Îmi place M3-ul înaintea modelului curent – acel cu V8 – şi ador actualul
M6 Gran Coupe. Şi apoi a fost originalul M5 de 286 CP. Arăta ca o cutie în care ţi-a fost livrat congelatorul,
dar accelera ca o corabie cosmică. Acesta a fost preferatul meu M-car. Până acum."
9. Ferrari 488 GTB
"Este atât de docil încât ai impresia că nu va lucra, atunci când îl apeşi. Dar o face. Nu cunosc o maşină cu motor
amplasat central mai prietenoasă ca aceasta. Este de partea ta. Nu e nicio subvirare, nici surprize de la puntea spate. Vechiul 458 nu a fost într-atât de
bun precum McLaren 12C. Dar noua maşină pune căluţul cabrat înapoi în top. Ca o maşină pentru condus, este – nu există nici un al cuvânt decât – perfectă."
10. Lamborghini Aventador
"Da, este bătut zdravăn, atât în linie dreaptă, cât şi în curbe, de către noile hyper-car-uri hibride, dar, atunci când acestea fac o serie de sunete neobişnuite, ele nu pot concura cu răgetul T rex-ului ce trăieşte sub capacul motor al lui Aventador.
Dacă aş alege oricare super-car, acesta este cel pe care l-aş procura. Eu admir McLaren P1. Dar ce, mai degrabă, aţi dori în calitate de animal de companie: un robot deştept şi sofisticat? Sau un brontozaur imens şi sângeros?
Teste Drive PiataAuto.md
Mazda MX-5
Ford Mustang
Volvo XC90
Opel Zafira Tourer
BMW M2
Lamborghini Aventador
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Jeremy Clarkson
0
4,169
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!