A fost dezvăluită Tesla Model S de curse care va participa în campionatul Electric GT! (Video)
28 Septembrie 2016, 13:19
Va anunțam anterior despre primul campionat al vehiculelor electrice, Electric GT Championship, în care va participa Tesla Model S. Spre deosebire de Formula E, în EGT vor fi utilizate vehiculele electrice de
producție. Dezvăluirea Teslei Model S de curse a avut loc aseară, 27 septembrie, la un eveniment petrecut pe insula Ibiza.
Conform celor de la EGT, mașina de curse este identică versiunii P85+, pe baza căreia a fost creată, în ceea ce privește motoarele electrice, bateriile și electronica, care gestionează cu electromobilul. Totuși, sistemul de direcție, suspensia, sistemul de frânare și aerodinamica au fost adaptate condițiilor de curse. Tesla Model S a fost ușurată și a primit o cușcă de protecție, volan de curse și scaun de tip scoică.
Campionatul Electric GT va demara în 2017 și va include 7 etape, care vor avea loc pe cele mai impresionante circuite de curse din lume. În campionat vor participa 20 de vehicule electrice Tesla Model S, preparate identic – cele 10 echipe, care vor avea în posesie câte două Model S, vor putea ajusta doar aerodinamica sau
șasiul. Fiind identice, cel care va conta mai mult va fi pilotul, dar și echipa care va seta mașina pentru fiecare circuit în parte. Deși campionatul este foarte aproape, lista celor 20 de piloți, care vor concura în el, la moment nu a fost suplinită.
Sperăm că în viitor în acest campionat să participe mai mulți producători auto, cu modelee sale electrice, ceea ce va dezvolta și mai mult acest segment și va ajuta la reducerea costurilor de achiziție și sporirea autonomiei datorită noilor tehnologii, care, ulterior, ar putea fi elaborate pentru acest campionat.
Cursele au avut un impact radical
și în dezvoltarea automobilelor convenționale, de ce nu ar avea același impact pozitiv și pentru automobilele electrice?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,296
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!