Daimler Trucks dezvăluie noul Freightliner Cascadia (Video)
2 Septembrie 2016, 15:43
Cei de la Daimler Trucks, în componenţa cărora intră nu doar Mercedes-Benz Trucks şi FUSO, dar şi Freightliner Trucks, dezvăluie astăzi noua navă amiral al celor din urmă - Freightliner Cascadia.
Cu excepţia calandrului, barei de protecţie faţă, blocurilor optice şi a aripilor aerodinamice pentru roţile
spate, noul camion este practic identic cu primul camion autonom din lume – Freightliner Inspiration.

Deşi noul camion a fost elaborat de către 800 de ingineri timp de 5 ani de zile, datorită investiţiilor de 300 milioane de dolari, acesta, de fapt, este doar un facelift al modelului cu acelaşi nume produs din 2007! Totuşi, după facelift Cascadia a devenit mult mai atractivă, chiar impresionantă!
Conform celor de la Daimler Trukcs, noul Freightliner Cascadia este cel mai eficient Freightliner din istorie, având un consum cu 8% mai mic faţă de predecesor, este cel mai „conectat”
camion Freightliner, având conectivitatea Detroit Connect Analytics, care permite verificarea stării tehnice la distanţă, fiind şi cel mai sigur camion Freightliner din istorie, având faruri full-LED pentru o
vizibilitate excepţională pe timp de noapte şi pachetul opţional Detroit Assurance 4.0, care include sistemele de siguranţă Active Brake Assist, Adaptive Cruise Control şi Lane Departure Warning.
Noul Freightliner Cascadia este propulsat de dieseluri Detroit D13 sau D15 cu puteri ce pornesc de la 400 CP şi 2,373 Nm în versiunea cea mai eficientă.
Apropo, eficienţa maximă a fost obţinută, în mare parte, datorită aerodinamicii optimizate, dar şi a kiturilor aerodinamice opţionale, Aero şi Aero X, care îmbunătăţesc şi mai mult aerodinamica camionului.
Interiorul cabinei a fost complet redesenat, primind un nou bord, volan multifuncţional, sistem multimedia, conectivitate pentru dispozitive mobile,
iluminare ambientală LED, cuptor cu microunde, ba chiar şi un televizor de 26 de inch!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,556
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!