Euro NCAP a testat Renault Scenic, Subaru Levorg, KIA Niro şi Toyota Hilux (Video)
1 Septembrie 2016, 11:07
Într-o nouă serie de teste, Euro NCAP a testat patru modele noi - Renault Scenic, Subaru Levorg, KIA Niro şi Toyota Hilux. Doar Subaru Levorg şi Renault Scenic s-au învrednicit de 5 stele Euro NCAP, în timp ce celelalte modele au fost testate de două ori, pentru a primi acelaşi scor. Renault Scenic a primit 5 stele demonstrând rezultate bune în toate testele. Totuşi, în testul impactului frontal cu o acoperire de 100% ai părţii frontale, protecţia gâtului conducătorului a fost slabă, iar protecţia pieptului pasagerului spate a fost marginală. Protecţia copiilor de la bord a fost una bună, iar protecţia pietonilor a variat de la bună la slabă. Sistemul frânării autonome, instalat standard, a demonstrat că poate evita sau diminua consecinţele în cazul impactului cu un pieton.
Subaru Levorg, de asemenea, a primit 5 stele pentru protecţia oferită. Ca şi în cazul lui Scenic, în timpul impactului frontal cu o acoperire de 100% ai părţii frontale, conducătorul şi pasagerul spate au avut de suferit - protecţia pieptului a fost adecvată şi, respectiv, marginală. Protecţia copiilor a fost bună, cu excepţia nivelului marginal ai protecţiei gâtului în timpul impactului lateral. Protecţia pietonilor este sporită de sistemul de frânare autonomă EyeSight instalat standard, care detectează pietonii.
Deoarece nu este oferită standard cu sistemele de siguranţă activă, precum frânarea autonomă, SUV-ul hibrid KIA Niro a fost testată de două ori. Fără aceste sisteme, Niro a primit doar 4 stele, iar cu sistemele bifate, acesta a primit 5 stele. Sistemul de frânare autonomă joacă un rol important practic în toate testele, astfel, fără de acesta instalat standard, nicio maşină nu poate primi 5 stele Euro NCAP.
Aceeaşi soartă a avut-o şi pick-up-ul Toyota Hilux, care a primit doar 3 stele ne având sistemul de frânare autonomă instalat standard, iar cu pachetul sistemelor opţionale „Toyota Safety Sense”, a putut să primească 5 stele – un rezultat demn pentru un pick-up!

Totuşi, în timpul impactului frontal Hilux a avut o problemă a airbag-ului conducătorului, care nu a fost umflat suficient, astfel încât capul
manechinului a lovit volanul prin airbag.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,193
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!