Harley-Davidson a creat un nou motor, prea rafinat, încât a trebuit făcut mai brutal, pentru a păstra caracterul tradiţional! (Video)
1 Septembrie 2016, 17:02
Legendarul producător american de motociclete, Harley-Davidson lansează primul său motor nou în 15 ani! Noul propulsor este al 9-lea V-twin
generos din istoria de 113 ani ai producătorului. Numit Milwaukee-Eight, în cinstea oraşului de baştină al celor de la Harley-Davidson, noul propulsor
este menit să înlocuiască propulsorul Twin Cam, pe modelele din clasa touring, precum Street Glide, Road Glide, Road King şi Electra Glide.
Având un volum de 1,750 cm cubi sau 1,870 cm cubi pe versiunile CVO Limited şi CVO Street Glide, noul propulsor dispune, pentru prima dată în istoria brandului (cu excepţia motocicletelor de curse de la începuturile secolului trecut), 4 supape pe cilindru. Conform celor de la Harley-Davidson, noul propulsor poate „respira” cu 50% mai bine, datorită celor patru supape pe cilindru, dispune de o creştere de 10% în cuplu şi eficienţă sporită. Milwaukee-Eight dispune şi de două bujii pe cilindru, iar sistemul de răcire, dar şi mai multe componente, au fost complet modificate, pentru a dispersa cât mai eficient căldura generată de motor.

Arborele cardanic a fost înlocuit de lanţ, care reduce pierderile, dar şi zgomotele mecanice. Pentru a reduce zgomotele motorului cu 75%, acesta a primit un arbore de balansare, care se roteşte în direcţia opusă motorului. Totul a fost făcut pentru a crea un motor rafinat, care să emane doar muzică şi putere. Totuşi, propulsorul s-a primit într-atât de rafinat, încât inginerii au fost nevoiţi să-l facă să umble un pic mai brutal la relanţi, pentru a păstra caracterul autentic Harley-Davidson!
Cu noul propulsor motocicletele
sunt mai sprintene, dar
în loc de timpii de
acceleraţie, cei de la Harley-Davidson ne vorbesc în „lungimi de motocicletă”.
Astfel, acceleraţia de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) este cu 2-3 lungimi de motocicletă mai rapidă, în timp ce repriza de la 60 la 80 de mile pe oră (96 – 128 km/h) are loc cu 1-2 lungimi de motocicletă mai rapid în
cea mai înaltă treaptă.
Odată cu noul propulsor, motocicletele primesc şi o furcă nouă, care sporeşte confortul fără a compromite manevrabilitatea.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,390
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!