KIA dezvăluie noua transmisie automată cu 8 trepte pentru automobilele cu tracţiune faţă (Video)
6 Septembrie 2016, 11:04
Cei de la KIA au dezvăluit noua transmisie automată cu 8 trepte destinată automobilelor cu tracţiune faţă. Începând cu anul 2012 producătorul coreean a dezvoltat noua transmisie cu propriile forţe, înaintând nu mai puţin de 143 de patente. Noua transmisie automată cu 8 trepte este extrem de compactă, fiind şi cu 3.5 kg mai uşoară faţă de transmisia automată cu 6 trepte, deşi are aceleaşi dimensiuni.

Noua transmisie a primit cea mai mică pompă de ulei în categoria sa, care livrează uleiul mai eficient către toate componentele. Noua transmisie dispune de un control direct al ambreiajului prin intermediul solenoidului, în locul a mai multor supape. Astfel, numărul supapelor de control s-a redus de la 20 la 12, rezultând într-un schimb al treptelor mult mai rapid, o acceleraţie mai rapidă de pe loc şi la viteze mari şi o conexiune mai directă dintre propulsor şi transmisie. Incorporarea unui ambreiaj şi a unui angrenaj adiţional, a sporit cu 34% raportul dintre cea mai mică şi cea mai mare treaptă, astfel sporind eficienţa şi diminuând nivelul zgomotelor.
Noua transmisie va debuta în premieră pe noua generaţie KIA Cadenza (pe imagini) şi va fi combinată cu unitatea pe benzină de 3.3 litri V6 GDI. Ulterior, noua transmisie cu 8 trepte va debuta
pe modele de talie
medie şi mare cu tracţiunea faţă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,370
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!