Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Volkswagen I.D. – hatchback-ul electric al viitorului la prețul unui Golf diesel! (Video)

29 Septembrie 2016 - 11:09
Denis Godorozea
Noul Volkswagen I.D. – hatchback-ul electric al viitorului la prețul unui Golf diesel! (Video)
Cei de la Volkswagen își schimbă identitatea odată cu lansarea conceptului I.D. care prefațează un viitor hatchback electric, destinat noii ere electrice, pe care a ales-o producătorul german, în urma scandalului Dieselgate, dar și odată cu popularizarea vehiculelor electrice.

Exteriorul noului Volkswagen I.D. este oarecum similar actualului Up!, prin elemente precum blocurile optice față, dar nu și prin proporții, care sunt mai fluide și dinamice. Având dimensiuni comparabile cu un Volkswagen Golf, noul I.D. oferă un spațiu comparabil celui oferit de Passat.

Acest lucru a fost posibil datorită platformei electrice MEB, unde motorul electric de 170 CP este amplasat pe axul spate, iar bateriile sunt integrate în podea. Noul Volkswagen I.D. oferă o autonomie de până la 600 km.

La interior nu vor exista butoane sau rotule, ci doar display-uri tactile și sisteme de recunoaștere a gesturilor, care vor face operarea vehiculului electric extrem de intuitivă.

Modelul de producție bazat pe Volkswagen I.D. va debuta în 2020 și va avea un preț comparabil cu cel al unui Golf echipat cu propulsor diesel!

Astfel, producătorul german dorește să revoluționeze lumea auto cu producerea la scară mult mai largă a vehiculelor electrice.

Către anul 2025, va debuta și sistemul condusului autonom “I.D. Pilot”, care a fost demonstrat pe acest concept. În regim autonom, volanul lui I.D. se pliază în bord, iar pe acoperiș apar patru senzori, care scanează împrejurimile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter