Premieră: Noul Land Rover Discovery! (Video)
29 Septembrie 2016, 09:56
După o sere îndelungată de teasing-ur și de imagini scurse online, iată că cei de la Land Rover au dezvăluit oficial
noua generație Discovery, care va debuta în premieră la Salonul Auto de la Paris! La exterior a cincea generație Discovery s-a distanțat mult de la
predecesorul angular, primind un aspect mai zvelt și dinamic, inspirat din fratele mai mic Discovery Sport, dar și din modelele din gama Range Rover.
Agresivitatea designului este accentuată de blocurile optice full-LED, care sunt conectate cu calandrul îngust și de blocurile optice
spate LED futuriste. Probabil, este cel mai interesant design pe care îl oferă acum producătorul britanic. Până și
modelele Range Rover par a fi un pic învechite alături de noul Discovery. Da, noul Discovery are acum un aspect și interior premium!
Deși este inovativ la exterior, Discovery a păstrat câteva elemente caracteristice predecesorului, precum acoperișul cu o treaptă specifică deasupra compartimentului pentru
bagaje, plăcuța de înmatriculare spate amplasată asimetric și proporțiile generale, cu o parte frontală scurtă și un posterior voluminos și simțitor ieșit față de axul spate.
Pentru o geometrie de trecere mai bună în offroad unghiurile de atac și degajare s-au mărit la 34 de grade și,
respectiv 30 de grade, iar garda la sol a crescut la 283 mm (+42 mm), în timp ce adâncimea maximă a vadului
pe care o poate ataca noul Discovery poate fi de 900 mm (+200 mm).
Suspensia pneumatică permite coborârea gărzii la sol cu până la 60 mm pentru încărcarea obiectelor grele, iar pentru atacarea offroad-ului, garda la sol poate fi crescută cu 75 mm.
Astfel, în combinație cu sistemele Terrain Response 2 Auto și All-Terrain Progress Control, care permite menținerea vitezei constante în offroad (de la 2 la 30 km/h), noul Discovery este mai capabil decât oricând!
Exteriorul dinamic a ajutat la reducerea coeficientului aerodinamic până la 0.35, iar șasiul din aluminiu a redus greutatea totală cu tocmai 480 kg, până la 2,115 kg! Pentru a demonstra cât de ușor este, cei de la Land Rover au urcat noul Discovery pe o replică a
podului londonez construită din 5,805,846 de elemente din plastic de tip LEGO, astfel Discovery a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness. La acest eveniment nu a lipsit nici ambasadorul brandului Land Rover, aventurierul Bear Grylls.
Pentru noul Discovery vor fi disponibile 17 culori la alegere și 12 tipuri de jante cu mărimea de până la 21 de inch. Având 4,970 mm în lungime, 2,220 mm în lățime (împreună cu oglinzile),
1,846 mm în înălțime și un ampatament de 2,923 mm, noul Discovery este simțitor mai lung (+141 mm), dar mai îngust și mai scund, oferind un interior spațios cu trei rânduri de scaune.
Conform celor de la Land Rover, pe al treilea rând se vor putea acomoda 95% dintre adulți – chiar și cei cu
înălțimea de 1.90 se vor simți bine acolo. Scaunele rândului doi pot fi mișcate înainte sau înapoi cu 160 mm.
Portbagajul oferă un volum de 1,137 litri cu scaunele rândului trei pliate (se pliază automat în 12 secunde) și 2,406 litri cu scaunele rândului doi pliate (se pliază automat în 15 secunde).
Interiorul, precum și exteriorul, are un puternic iz premium, accentuat de un desing caracteristic modelelor Range Rover, inserții din lemn și sistem multimedia InControl Touch Pro cu display de 10 inch.
La bordul lui Discovery
există 9 porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor, iar la Wi-Fi se pot conecta până la 8 dispozitive simultan. Există și 6 prize de 12 volți, dar și o mulțime de compartimente pentru stocare. Noul Discovery va avea la bord o sumedenie de tehnologii moderne, care vor spori confortul și siguranța, printre care și sistemul de frânare autonomă și sistemul de condus semi-autonom!
Noul Land Rover Discovery va fi oferit cu două propulsoare diesel, de 2.0 litri Sd4 (240 CP și 500 Nm) și de 3.0 litri V6 Td6 (258 CP și 600 Nm), dar și o motorizare pe benzină, 3.0 litri V6 Supercharged Si6 (340 CP și 450 Nm). Cu propulsorul pe benzină, noul Discovery poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 7.1 secunde. Toate motorizările sunt cuplate la transmisia automată ZF în 8 trepte.

Odată cu lansarea noului Land Rover Discovery, va fi disponibilă și versiunea de lansare First Edition, care va avea o dotarea generoasă, jante de 21 de inch și va fi vopsită în culoarea Namib Orange cu accente de culoare neagră la exterior.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,470
GALERIE FOTO (90 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!