Este oficial, Mercedes-AMG va crea un hyper-car cu propulsor de 1,000 CP preluat de la Formula 1!
3 Octombrie 2016, 12:51
Cu ceva timp în urmă vă vorbeam despre o posibilă revenire a celor de la Mercedes-Benz în liga super-car-urilor. Şi iată, că producătorul german a confirmat acest lucru printr-o schiţă al viitorului super-car! De fapt, va fi un hyper-car dotat cu propulsorul V6 de 1.6 litri preluat de pe bolidul de Formula 1, care va livra în jur de 1,000 de cai putere în combinaţie cu sistemul de regenerare a energiei KERS! Viitorul monstru din Affalterbach va avea şi un raport de putere/greutate de unu la unu!
Noul hyper-car, care se va numi, cel mai probabil Mercedes-AMG R50, va fi construit de către divizia sportivă Mercedes-AMG, pentru a celebra 50 de ani de istorie AMG.

Imaginea ne sugerează o siluetă apropiată de legendarul CLK GTR de stradă, care, de fapt, era o maşină de curse din categoria GT1, participantă în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Noul hyper-car va împrumuta idei şi de la prototipurile de curse din categoria LMP1, printre care forma aerodinamică
şi creasta de după cabină, iar acest lucru ne trezeşte întrebarea - oare cei de la Mercedes-Benz vor reveni în categoria de top în cursele de anduranţă sau acest model va fi doar o jucărie pentru colecţionari? Nu a mai rămas mult să aşteptăm, pentru că Mercedes-AMG R50 va debuta deja în 2017. Începând cu anul viitor cei de la Mercedes-AMG îşi vor extinde gama de modele de performanţă cu 10 noi modele, la 48 de modele AMG.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,634
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!