În 2017 Toyota va lansa autobuzul electric propulsat de hidrogen
25 Octombrie 2016, 14:45
Cei de la Toyota nu au construit autobuze de mari dimensiuni, acest lucru însă, se va schimba curând. Producătorul nipon îşi doreşte să intre în nişa autobuzelor de rută şi nu cu un simplu autobus, ci cu un autobuz electric propulsat de hidrogen numit Toyota FC Bus! Noul autobus va fi lansat în 2017 şi va fi vândut pe teritoriul Japoniei.
Cei de la Toyota planifică să introducă 100 de autobuze de acest gen în regiunea oraşului Tokyo, înaintea Jocurilor Olimpice din 2020, care vor avea loc la Tokyo.

Autobuzul a fost dezvoltat de către inginerii Toyota, însă va fi construit cu
ajutorul diviziei comerciale Hino, pe platforma unui autobuz deja existent. Anterior cei de la Toyota împreună cu cei de la Hino au mai produs autobuze cu propulsie bazată pe celulele de combustibil. Noul autobuz însă, este mai modern, iar performanţele acestuia sunt peste cele a predecesorului, care purta sigla Hino.
Noul Toyota FC Bus dispune de două pachete de celule de combustibil cu o putere de 114 kW fiecare (total - 228 kW), două motoare electrice cu o putere de 154 CP şi un cuplu maxim de 335 Nm fiecare (total - 308 CP şi 670 Nm) şi 10 rezervoare pentru hidrogen cu un volum total de 600 de
litri. Precum şi vehiculul electric propulsat de celule de combustibil, Toyota Mirai, noul autobuz va transforma hidrogenul în electricitate şi va emite în atmosferă doar apă. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că va circula pe rute prestabilite, având o capacitate de 76 de pasageri,
autobuzul electric propulsat de hidrogen, poate servi şi drept sursă de energie în cazul calamităţilor naturale, aprovizionând şcolile, în care de obicei este evacuată populaţia, cu un total de 235 kWh.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,238
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!