Mitsubishi intră oficial în Alianţa Renault-Nissan! (Video)
20 Octombrie 2016, 17:01
Astăzi, 20 octombrie, Mitsubishi a intrat oficial în Alianţa Renault-Nissan, după ce cei de la Nissan au încheiat cu succes procedura de achiziţie a 34% din acţiunile Mitsubishi, contra unei sume de peste 237 miliarde de yeni sau peste 2 miliarde de euro. Astfel, împreună cu acţionarii, cei de la Nissan vor deţine pachetul majoritar de acţiuni de 51% din Mitsubishi Motors.
Odată cu aceasta, a fost anunţat că din luna decembrie Carlos Ghosn, va deveni şeful consiliului de administraţie Mitsubishi, în timp ce CEO, va rămâne Osamu Masuko, deşi, conform majorităţii, d-nul Masuko, ar fi trebuit să părăsească acest post, în urma scandalului legat de falsificarea datelor de consum din 1991, din cauza căruia cei de la Mitsubishi au şi ajuns în
această situaţie, fiind nevoiţi să fie „înghiţiţi” de către Nissan. În conferinţa de presă, Carlos Ghosn, a menţionat că odată cu această sinergie, cei de la Nissan vor ajuta Mitsubishi să depăşească criza şi să redobândească încrederea consumatorilor, cu ajutorul investiţiilor şi îndrumărilor consistente. Mai mult decât atât, în viitor companiile vor crea automobile pe platforme comune. Spre exemplu, Nissan va primi tehnologia plug-in hibrid, dezvoltată de către Mitsubishi pentru Outlander PHEV, în schimb, Nissan va oferi tehnologiile condusului autonom, pe care le dezvoltă la moment. Astfel, cu aceeaşi tehnologie PHEV, ar putea apărea SUV-uri de la Nissan şi Renault. De la Renault, cei de la Mitsubishi vor primi propulsoare diesel. Companiile vor produce vehicule la uzine comune şi vor împărţi mai multe tehnologii. Astfel, companiile vor putea beneficia de reducerea costurilor şi creşterea profitului.

În video de mai jos puteţi vedea înregistrarea de la conferinţa de presă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,222
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!