Noua Skoda Kodiaq va primi versiune Coupe!
21 Octombrie 2016, 11:41
Ei bine, aşteptarea a fost mare, iar, într-un final, producătorul ceh a dezvăluit multaşteptatul SUV cu 7 locuri Skoda Kodiaq. Modelul s-a adeverit a fi foarte reuşit, iar de curând acesta a şi intrat în producţia de serie. Totuşi, cei de la Skoda nu se vor opri aici şi vor extinde gama de SUV-uri cu noua generaţie Yeti şi un SUV sub-compact, care se va situa cu o treaptă mai jos de Yeti.
Dar aceasta nu este tot! Deşi este un producător cu valori focusate către practicism, Skoda îşi doreşte să exploreze o nişă absolut nouă, cea a SUV-urilor Coupe! Conform şefului Skoda, Bernhard Maier, apariţia unui
astfel de SUV Coupe este foarte probabilă, iar cel din urmă va fi bazat pe noul Kodiaq! Britanicii de la AutoExpress au şi demonstrat cum ar putea arăta viitorul Kodiaq Coupe în aceste imagini.
Silueta ar putea fi una apropiată celei, pe care o putem vedea pe modelele BMW X4 şi Mercedes-Benz GLC Coupe, producătorul ceh însă, ar putea motiva că această siluetă este inspirată din modelele clasice Skoda 110 sau 130 RS, care aveau un acoperiş similar, pentru a evita comparaţiile cu modelele premium menţionate mai sus. Forma acoperişului va exclude posibilitatea instalării celui de-al treilea rând de scaune, iar Kodiaq Coupe va fi un model strict cu 5 locuri.
Motorizările pentru viitorul SUV Coupe vor migra de la versiunea practică Kodiaq, cu excepţia motorizărilor incipiente, având în vedere că Kodiaq Coupe va avea aspiraţii premium şi se va poziţiona mai sus în scara ierarhică a preţurilor. Cei d ela Skoda au confirmat, că viitorul Kodiaq Coupe va fi destinat pieţei din China, însă,
planurile pentru lansarea acestuia în Europa nu sunt conturate la moment, având în vedere lipsa capacităţii de producţie la uzinele sale pentru acest model de nişă. Viitorul Kodiaq Coupe ar putea apărea doar peste doi ani, în 2019.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via AutoExpress.co.uk
2
3,245
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!