Noul Chevrolet Camaro ZL1 este mai rapid decât Porsche 911 GT3 pe Nurburgring! (Video)
25 Octombrie 2016, 10:03
Muscle-car-urile sunt bune doar pentru linie dreaptă şi cursele de drag racing, iar în curbe nu fac faţă. Uite că de câţiva ani încoace, producătorii americani încearcă să ne şteargă acest stereotip din creiere. Acest lucru, încă odată, ne este demonstrat de noul record înregistrat de noul Chevrolet Camaro ZL1 în „Iadul Verde”.

Muscle-car-ul american a înghiţit circuitul Nurburgring Nordschleife de aproape 21 de kilometri, într-un timp record de 7 minute şi 29.6 secunde, fiind cu 2.4 secunde mai rapid decât actualul Porsche 911 GT3! La fel ca şi sport-car-ul german, muscle-car-ul
american a fost echipat cu o transmisie automată, în cazul lui Chevrolet aceasta fiind noua transmisie cu 10 trepte, care a şi ajutat muscle-car-ul să atingă acest rezultat impresionant. Noul Camaro ZL1 este cu aproape 12 secunde mai rapid decât generaţia precedentă, iar acest lucru chiar este o realizare şi o demonstraţie a progresului pe care îl fac muscle-car-urile americane.

Sub capota noului Chevrolet Camaro ZL1 este instalat V8-ul LT4 de 6.2 litri dotat cu compresor mecanic, care dezvoltă 659 CP şi 881 Nm (iniţial se anunţau 640 CP şi 868 Nm).
Exemplarul care a stabilit recordul mai era echipat cu suspensia Magnetic Ride Control, diferenţialul autoblocabil electronic şi cauciucurile de performanţă Goodyear Eagle F1 Supercar 3. unica schimbare faţă de modelul de producţie a ţinut de siguranţă, acesta fiind înzestrat cu o cuşcă de protecţie şi scaune de tip scoică cu centuri de siguranţă cu prindere în 6 puncte.

La volanul maşinii s-a aflat Drew Cattell, care este şi inginerul, care a setat şasiul noului Chevrolet Camaro ZL1.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,299
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!