Parlamentul Moldovei a aprobat sancţiunile pentru instalarea neautorizată a xenonului, condusul agresiv şi modificarea datelor odometrului!
17 Octombrie 2016, 09:58
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat trei proiecte de lege, menite să îmbunătăţească siguranţa traficului rutier. În primul rând a fost aprobată legea cu privire la montarea neautorizată a lămpilor xenon pe vehiculele, construcţia farurilor cărora nu prevede astfel de elemente de
iluminare. Instalarea ilegală a iluminării xenon pune în pericol alţi participanţi ai traficului rutier, din cauza fluxului de lumină puternic, care nu este direcţionat corect şi poate orbi
conducătorii traficului de întâmpinare şi provoca accidente. Astfel, cei care vor avea montate în mod ilegal sisteme de iluminare, care nu sunt prevăzute de construcţia automobilului, vor fi sancţionaţi cu 3 puncte de penalizare şi de la 20 la 25 de unităţi convenţionale.
Nu vor scăpa de amenzi şi cei care au un comportament agresiv în traficul rutier. Parlamentul a aprobat şi această lege, conform căreia conducătorii agresivi, care taie calea în timpul schimbării benzii, nu păstrează distanţa de la automobilul din faţă, frânează brusc înaintea altor automobile fără temei, nu acordă prioritate altor participanţi la trafic prin accelerarea bruscă şi repetată împiedicând depăşirea, fac derapaje, pornesc cu viteză excesivă, claxonează nejustificat, înjură sau arată gesturi obscene, dar şi motocicliştii care merg într-o roată, vor fi amendaţi cu până la 2,000 de lei, 5 puncte de penalizare sau chiar 15 zile de arest.
Mai mult decât atât, cei care modifică datele odometrului vor fi sancţionaţi cu amendă de până la 3,000 de lei. Înșelăciunile de acest gen sunt foarte răspândite în Moldova. Kilometrajul micșorat de două sau chiar trei ori este ceva “normal” pe piața mașinilor second-hand, iar cei care practică această înșelăciune vor fi pedepsiţi.
Aceste vehicule nu numai că sunt mai vechi tehnic, decât indică odometrul, dar sunt și periculoase, având piesele cu mult mai uzate, iar probabilitatea că vor ceda mai rapid, decât își imaginează proaspătul proprietar, este mai mare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,327
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!