Premieră: Noile Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ și E 63 S 4MATIC+! (Video)
26 Octombrie 2016, 10:00
La Salonul Auto de la Los Angeles
va debuta cel mai dinamic Mercedes-Benz E-Class de nouă
generație, care va purta indicele „E63”. Sedanul dinamic va primi două versiuni și ambele vor fi cu tracțiune integrală!
Astfel, E-Class-ul de performanță nu va mai fi disponibil cu tracțiunea spate… Dar, nu vă întristați, va exista regimul „Drift Mode”, care va recalibra noua tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+, pentru a transforma mașina în una cu tracțiunea doar pe puntea spate pentru derapaje controlate!
Pentru prima dată, sistemul de tracțiune integrală este flexibil și poate fi recalibrat în dependență de regimul de condus.

Versiunea incipientă, Mercedes-AMG
E 63 4MATIC+, este echipată cu
propulsorul V8 Biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 571 CP și 750 Nm, care accelerează sedanul de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde și îl duce către viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic).
La rândul său versiunea de top, Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, dispune de același propulsor al cărui putere este adusă la 612 CP, iar cuplul maxim urcă la 850 Nm! Acesta poate
accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.4 secunde, iar viteza maximă, la fel, este limitată electronic la 250 km/h. Datorită pachetului AMG Drivers Package, limitatorul ambelor versiuni poate fi mutat la cifra de 300 km/h!
Incredibil, dar în ciuda performanțelor copleșitoare, sistemul de dezactivare a cilindrilor, care lucrează într-un diapazon de 1,000-3,250 rpm, reduce consumul mediu la o cifră impresionantă de 8.9 l/100 km!
Ambele versiuni de performanță dispun de o nouă transmisie automată cu 9 trepte AMG SPEEDSHIFT MCT, care dispune de un ambreiaj în locul convertorului de cuplu, ceea ce reduce greutatea și reduce timpul necesar pentru schimbarea treptelor.
Tracțiunea este îmbunătățită de diferențialele autoblocabile, cel de pe versiunea “S” fiind blocat electronic.
Sedan-urile dinamice dispun și de o suspensie pneumatică cu setări specifice AIR BODY CONTROL, care transformă caracterul mașinii de la unul confortabil la unul orientat circuitelor de curse.
Sistemul de frânare performant cu discuri de frână de 360 mm pe ambele axe pentru versiunea incipientă și de 390 mm pentru versiunea “S”, poate fi înlocui cu sistemul de frânare opțional cu discuri carbon-ceramice de 402 mm pe axul față și de 360 mm
pe axul spate.
Exteriorul noilor Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ și E 63 S 4MATIC+ este la fel de special precum și substratul tehnic. De fapt, este foarte diferit de cel al unui E-Class obișnuit. Versiunile AMG sunt mai late cu 17 mm, datorită aripilor evazate, iar partea frontală dispune de o nouă capotă care nu se mai conectează cu blocurile optice și calandru!
Cel din urmă, este mai lat și are o formă nouă, iar bara de protecție, dispune de prize de aer extrem de imense. Bara de protecție spate este caracterizată de un difuzor, care
integrează patru finale ale sistemului de evacuare, iar capacul portbagajului primește un spoiler discret. Jantele sunt de 19 inch pentru versiunea incipientă și de 20 de inch pentru versiunea “S”.
Interiorul este caracterizat de inserțiile din fibră de carbon, volanul turtit în partea de jos, scaunele sport și pedalele din inox. Va fi disponibilă și
aplicația
AMG TRACK PACE,
care în combinație cu Racetimer și camerele GoPro, poate crea un video interactiv, cu înregistrarea poziției volanului, vitezei, treptei curente și alți parametri, în timp real.
Pentru cei care se vor „plictisi”
de condus, sistemul Drive Pilot
va prelua condusul în regim semi-autonom. Dar cine s-ar
plictisi de un astfel de automobil?!

Vânzările noilor Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ și E 63 S 4MATIC+ vor demara în ianuarie 2017, iar primele exemplare vor apărea la distribuitori doar în luna martie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,972
GALERIE FOTO (44 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!