Tesla Model S domină segmentul sedan-urilor de lux în SUA!
13 Octombrie 2016, 12:23
Vehiculul electric Tesla Model S continuă să domine segmentul sedan-urilor de lux în SUA. Mai mult decât atât, Model S s-a adeverit a fi de două ori mai populară faţă de rivalii săi direcţi – BMW Seria 7 şi Mercedes-Benz S-Class. În al treilea trimestru vânzările Teslei Model S au urcat cu 59% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 9,156 de exemplare, în timp ce producătorii germani au vândut doar 3,634 de exemplare BMW Seria 7, 3,138 de exemplare Mercedes-Benz S-Class şi doar 1,532 de exemplare Audi A8.
Astfel, Tesla Model S deţine 34% din segmentul sedan-urilor de lux pe teritoriul SUA, faţă de cele 14% ale celui mai apropiat rival – BMW Seria 7. Totuşi, vânzările bavarezului au crescut simţitor cu tocmai 219%!

Creşterile de vânzări pentru Model S îi apropie şi mai mult pe cei de la Tesla Motors către scopul de a produce 500,000 de vehicule electrice anual. La moment Tesla Motors vinde în jur de 100,000 de maşini pe an, iar odată cu debutul pe piaţă a Teslei Model 3,
volumul de producţie va creşte simţitor.

Între timp, Ministerul Transporturilor din Germania, a început testarea Teslei Model S şi, conform unor surse, cataloghează sistemul Autopilot, drept un pericol pe drumurile publice. Conform surselor, autorităţile germane au depistat probleme la sistemul de frânare autonomă şi la alte sisteme, care nu pot „vedea” obstacolele aflate la o distanţă mai mare. Astfel, apare riscul ca Tesla Model S să fie interzisă în Germania, până nu vor fi „remediate problemele”. Să vedem cu ce va riposta Elon Musk la acest subiect!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,915
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!