Un Ford Mustang de 900 CP a realizat un drift continuu de aproape un kilometru! (Video)
28 Octombrie 2016, 10:58
Pilotul campionatului american de drifting Formula D, Vaughn Gittin Jr., la volanul unui Ford Mustang RTR Spec 5-D de 900 CP, a derapat aproape un kilometru într-un drift continuu pe circuitul de Formula 1, Catalunya! Drifterul a reuşit să menţină un derapaj continuu pe o distanţă de 975 metri, în curbele 1,2,3,4 şi 5. Cel mai greu a fost conectarea curbelor 3 şi 4, unde Vaughn Gittin Jr. a trebuit să utilizeze toată lăţimea circuitului pentru a menţine drift-ul şi a intra în a 4-a curbă.
Astfel, americanul a reuşit, probabil, cel mai lung drift din istorie! Ei bine, cei care ne vor corecta că cel mai lung drift a fost înregistrat de către o Toyota GT86 în 2014 şi a constituit 144 de kilometri, ajungând şi în Cartea Recordurilor Guinness, haideţi să analizăm ambele situaţii cu atenţie.

În cazul driftului de 144 de kilometri, acesta, mai degrabă a fost un „donut” continuu şi nu drift, mai mult decât atât realizat pe un teren umed, pentru ca
cauciucurile să reziste mai mult. Este un fel de trişare. Driftul mai presupune şi schimb de direcţie şi un traseu prestabilit, iar spectaculozitatea acestuia este şi mai mare, atunci când este realizat pe asfaltul uscat cu mult fum din cauciucuri. Prin urmare, ceea ce a realizat Vaughn Gittin Jr. la volanul Mustangu-lui său pregătit pentru competiţiile de drifting, este drift adevărat!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,767
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!