Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chinezii au construit cel mai potent şi rapid vehicul electric – NIO EP9! (Video)

21 Noiembrie 2016 - 17:33
Denis Godorozea
Chinezii au construit cel mai potent şi rapid vehicul electric – NIO EP9! (Video)
Propulsiile electrice sunt viitorul lumii auto. Acest lucru l-au demonstrat nu doar o dată cei de la Tesla, dar şi cei de la Rimac, care au suflat viaţă super-car-urilor viitorului cu modelul Concept-One, care până nu demult a fost apogeul vehiculelor electrice în ceea ce priveşte performanţa. Acum însă, chinezii de la NextEV, dezvăluie noul hyper-car electric numit NIO EP9, care se vrea a fi cel mai rapid vehicul electric de stradă din lume!

Cei de la NextEV nu sunt amatori în ceea ce priveşte vehiculele electrice, aceştia participă în campionatul Formula E, fiind câştigătorii primului sezon 2014-2015 datorită pilotului francez Nelson Piquet Jr şi echipei NextEV Team China Racing.

Având un design spectaculos, demn de un adevărat concept, NIO EP9 preia unele elemente de la concurentul direct, Rimac Concept_One, precum divizarea pe orizontală a caroseriei cu o fâşie de fibră de carbon expusă la vedere şi lipsa geamului spate, în timp ce blocurile optice faţă aduc aminte de conceptul Toyota FT1, iar cele spate de maşina de curse Renault Sport R.S. 01. Hyper-car-ul spectaculos dispune de un parbriz panoramic, ce continuă în geamurile laterale asemenea modelelor Koenigsegg. Proporţiile hyper-car-ului electric sunt năucitoare – având 4,888 mm în lungime, 2,230 mm în lăţime şi 1,150 mm în înălţime, acesta este extrem de lung, lat şi foarte scund.

Fiind realizat din fibră de carbon, care constituie 364 kg din masa totală de 1,735 kg, hyper-car-ul electric dispune de două pachete de baterii litiu-ion cu o masă combinată de 635 kg, care pot fi încărcate în doar 45 de minute şi pot oferi o autonomie de 427 km. Bateriile pot fi schimbate cu altele încărcate într-un timp şi mai scurt. NIO EP9 dispune de 4 motoare electrice cu o putere totală de 1 megawatt sau 1,360 CP, în timp ce cuplul maxim cumulat ajunge la 6,634 Nm!

Fiecare motor electric dispune de o cutie de viteze individuală. Deci sunt patru cutii de viteze, prin intermediul cărora este ghidată fiecare roată în parte! Având un cuplu practic nelimitat disponibil de la zero şi până la 7,500 rpm, NIO EP9 accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.7 secunde, de la 0 la 200 km/h în 7.1 secunde şi de la 0 la 300 km/h în doar 15.9 secunde!

Viteza maximă este de 313 km/h, în timp ce timpul pe care îl arată pe distanţa de o pătrime de milă (402 metri) este de 10.1 secunde cu o viteză la finiş de 249 km/h!

Noul hyper-car electric este rapid nu doar în linie dreaptă, dar şi pe circuite de curse. Acesta dispune de un şasiu inspirat din maşinile de curse şi proiectat după criteriile prototipurilor de curse din categoria de top LMP1, jante de 19 inch, „încălţate” cu cauciucuri proiectate în exclusivitate pentru acest model cu dimensiuni uriaşe de 320/705 R19, sistem de frânare cu discuri carbon-ceramice de 408 mm în diametru, care oferă o decelerare de 3.30 G şi elemente aerodinamice active, care oferă o forţă de apăsare de două ori mai mare decât cea a bolizilor de Formula 1 – 24,000 de Nm la viteza de 240 km/h!

Conform celor de la NextEV, noul NIO EP9 poate oferi o acceleraţie laterală în curbe de 2.35 G la viteza de 230 km/h! Capacităţile incredibile ale acestuia i-au adus deja recordul de pe Nurburgring Nordschleife pentru vehiculele electrice, care constituie 7 minute şi 05.120 de secunde, dar şi recordul pe circuitul Paul Ricard de 1 minut şi 52.780 de secunde!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (35 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter