Euro NCAP testează Audi Q2, Hyundai Ioniq, Ford Edge, Suzuki Ignis şi SUV-urile SsangYong (Video)
30 Noiembrie 2016, 15:54
Cei de la Euro NCAP au publicat ultima serie de teste din acest an, în care au fost testate modelele noi - Audi Q2, Hyundai Ioniq, Ford Edge, Suzuki Ignis şi SUV-urile SsangYong Tivoli şi XLV. Patru dintre aceste modele au primit calificativul maxim de 5 stele - Audi Q2, Hyundai Ioniq, Ford Edge şi Suzuki Ignis.
Chiar dacă este cel mai compact SUV Audi, practic în toate testele noul Q2 a demonstrat o protecţie bună, inclusiv în impactul lateral cu stâlpul, pentru care a primit punctaj maxim. Protecţia copiilor de la bord oferită de noul Audi Q2, dar şi cea a pietonilor, a fost bună sau adecvată. Fiind instalat standard pe toate nivelele de dotare, chiar şi pe cel de bază, sistemul de frânare autonomă a asigurat o protecţie bună, evitând impactul cu obstacolele practic la orice viteză şi în orice scenariu.
Deşi a fost testat în versiune hibridă, noul Hyundai Ioniq primeşte automat acelaşi calificativ de 5 stele şi pentru versiunile plug-in hybrid şi versiunea pur electrică. Modelul coreean s-a descurcat bine în toate testele, având probleme doar în testul impactului cu o acoperire totală a părţii frontale, senzorii indicând o protecţie marginală pentru pieptul celor de la bord, în timp ce protecţia în regiunea pelvisului a fost calificată drept proastă. La impactul spate, protecţia gâtului pasagerilor spate este marginală. O protecţie marginală a fost indicată şi pentru gâtul copilului de 10 ani şi pentru pieptul copilului de 6 ani, aflaţi la bord. Sistemul de frânare autonomă instalat standard pe Ioniq, a putut evita impactul aproape în toate testele realizate de Euro NCAP.
SUV-ul Ford Edge a primit cinci stele, asigurând o siguranţă demnă aproape în toate testele. Doar la impactul frontal cu o acoperire totală a părţii frontale, protecţia capului şi pieptului pasagerului spate a fost proastă. O protecţie marginală a pieptului noul Ford Edge a demonstrat-o în timpul impactului lateral cu stâlpul. Nici la protecţia copiilor Edge nu a excelat, protecţia gâtului ambilor manechini fiind proastă, acelaşi rezultat fiind înregistrat şi pentru pieptul copilului de 6 ani. Protecţia oferită de sistemul de frânare autonomă a fost calificată drept adecvată.
Noul Suzuki Ignis a primit două calificative – de 3 stele, pentru modelele incipiente şi de 5 stele, pentru modelele dotate cu sistemele de siguranţă opţionale, care au ridicat punctajul pentru protecţia adulţilor, pietonilor, dar şi punctajul pentru sistemele de siguranţă, care a urcat mult de la 25% la 60%. La impactul frontal cu o acoperire de 40% a părţii frontale (64 km/h), protecţia pieptului conducătorului a fost slabă, iar a picioarelor – marginală. Protecţia gâtului copilului de 6 ani este calificată drept proastă, iar protecţia pieptului copilului de 10 ani a primit calificativul slab.
Calificativ dublu a primit şi SsangYong Tivoli, care s-a învrednicit de 3 şi, respectiv, 4 stele pentru versiunea dotată cu sistemul de frânare autonomă. La impactul frontal cu o acoperire de 40% a părţii frontale, pieptul conducătorului a avut o protecţie marginală. Aceeaşi protecţie a primit pasagerul spate în timpul impactului frontală cu o acoperire totală a părţii frontale, în timp ce capul acestuia a avut o protecţie proastă. Tivoli a indicat o protecţie marginală a gâtului pasagerilor spate în timpul impactului spate. Deşi modelul SsangYong XLV este mai mare decât Tivoli, fiind construit pe aceeaşi platformă, cei de la Euro NCAP i-au atribuit toate rezultatele pe care le-a arătat Tivoli.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,793
GALERIE VIDEO (5 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!