Jaguar a reluat producţia modelului clasic XKSS! (Video)
22 Noiembrie 2016, 10:56
Este o adevărată bucurie pentru pasionaţii auto atunci când un producător auto reia producţia unui model scos clasic, chiar dacă acesta va fi produs într-un număr excepţional de mic, precum este cazul acestui Jaguar XKSS legendar.
De ce totuşi cei de la Jaguar au decis să reia producţia acestui model clasic? Istoria acestuia este de-a dreptul interesantă! În 1957 sau acum aproape 60 de ani, cei de la Jaguar au produs 9 exemplare ale modelului XKSS, care a fost nu alt ceva decât interpretările de stradă a legendarului Jaguar D-Type, care a câştigat în
cursa de 24 de ore de la Le Mans în anii 1955, 1956 şi 1957. Acele 9 exemplare produse, destinate pieţei nord-americane, au fost pierdute în timpul unui incendiu de la uzina Browns Lane din Midlands, Marea Britanie. Astfel, doar 16 exemplare ale modelului XKSS au fost produse, care au ajuns pe mâinile proprietarilor.
La începutul anului 2016 cei de la Jaguar au decis să recreeze acele 9 exemplare pierdute în incendiu şi să reînceapă producţia acestora. După 18 luni de cercetări, divizia clasică Jaguar land Rover, a dezvăluit primul exemplar noi XKSS, produs după specificaţiile modelului datat cu anul 1957! Acest exemplar unic pe care-l vedeţi în imagini, va servi drept mostră pentru viitoarele 9 exemplare, care vor fi destinate clienţilor.
Apropo, chiar dacă producţia acestora va demara doar către sfârşitul lui 2016, toate cele 9 exemplare deja au fost vândute la preţuri în exces de 1,250,000 de dolari!
Pentru a crea aceste exemplare unice, inginerii Jaguar au scanat câteva exemplare originale XKSS şi s-au referit la desenele tehnice şi
informaţiile din acea perioadă, pentru ca noile modele să fie identice celor produse acum 60 de ani. Astfel, modelele noi vor utiliza aceeaşi
caroserie realizată manual din magneziu cu ajutorul roţii englezeşti.
Cele nouă exemplare XKSS vor utiliza acelaşi sistem de frânare Dunlop şi cauciucurile Dunlop, jante din magneziu şi propulsorul în 6 cilindri în linie de 3.4 litri, care dezvoltă 262 CP, datorită celor trei carburatoare Webber DC03.
La interior noile modele XKSS vor utiliza aceleaşi cadrane de bord Smiths, aceleaşi butoane din alamă, piele cu aceeaşi textură şi chiar volan cu acelaşi tip de lemn, identic modelelor originale din 1957. Totuşi, rezervorul va fi realizat dintr-un alt material, pentru a suporta combustibilii moderni.
Conform englezilor, pentru producerea fiecărui exemplar va fi nevoie de cel puţin 10,000 de ore.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,920
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!