Noul MINI John Cooper Works Rally e gata să atace Dakarul în 2017!
17 Noiembrie 2016, 15:01
Pentru legendarul raliu Dakar, precum şi pentru competiţia Silk Way Rally, cei de la MINI au pregătit o adevărată bestie numită MINI John Cooper Works Rally. Deşi la exterior pare a fi o versiune de raliuri al noului Countryman, noua maşină de raliuri nu are nimic în comun cu modelul de producţie, cu excepţia unor elemente, precum blocurile optice, prizele laterale, mânerile sau calandrul.
În rest, este un prototip de raliuri creat de la zero cu utilizarea fibrei de carbon, kevlarului, dar şi a ţevilor metalice pentru cadru şi şasiu. Mai mult decât atât, noua maşină de raliuri este absolut nouă şi nu are practic nimic în comun nici cu predecesorul său, MINI ALL4 Racing.
Centrul de greutate a fost redus, distribuirea maselor a fost îmbunătăţită, precum şi aerodinamica şi răcirea componentelor mecanice.
Structura şasiului a fost elaborată în aşa fel, încât să uşureze deservirea maşinii, datorită celor două cricuri hidraulice, roţilor de rezervă (trei la număr) amplasate în podea şi a unui cadru special, care permite demontarea propulsorului în mai puţin de o oră. Propulsorul în sine, este aceeaşi unitate diesel de 3.0 litri în 6 cilindri în linie de origine BMW, care dezvoltă 340 CP şi 800 Nm, în schimb, acum aceasta este mai eficientă. Maşina de raliuri are o greutate totală de 1,952.5 kg, inclusiv rezervorul plin de 385 de litri. Viteza maximă pe care o poate atinge este de aproximativ 184 km/h.
Noul MINI John Cooper Works Rally dispune de o suspensie Reiger Racing Suspension cu o cursă a roţilor de 250 mm, un sistem de frânare răcit cu aer şi lichid AP Racing cu discuri de frână de 320 mm şi etriere în 6 pistoane, transmisie secvenţială în 6 trepte Sadev cu ambreiaj AP Racing, diferenţialele blocabile ale axelor Xtrac şi diferenţialul central Sadev. Sistemul de evacuare este de origine Akrapovic.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,990
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!