Au făcut înconjurul lumii la volanul unui Porsche de 27 de ani!
28 Decembrie 2016, 15:33
După ce au vizitat 33 de țări în 2011, familia Delaporte a decis să facă înconjurul lumii cu același Porsche 928 GT din 1989! Pentru această
aventură de amploare, coupe-ul a fost preparat consistent, fiind echipat cu o suspensie mai rezistentă și plăci de protecție pentru motor, cel din urmă fiind unul standard – V8 de 5.0 litri,
care dezvoltă 330 CP și 430 Nm, fiind capabil să ducă mașina la o viteză de 275 km/h.
Echipajul format din Philippe Delaporte (58 ani) și feciorii săi, Thibault (29 de ani) și Baudouin (28 de ani), a început expediția în jurul lumii pe 28 mai 2016 din Paris, Franța.
În prima parte a expediției,
familia Delaporte a traversat
Europa, ajungând în
Moscova, apoi au
traversat toată Rusia
până în Vladivostok, unde
au îmbarcat mașina pe
vapor și au ajuns în Japonia.
Pe parcursul expediției de 34,000 de kilometri, cei trei au avut mai multe aventuri. Ajungând târziu în Varșovia i-a prins ploaia torențială cu geamurile laterale blocate în poziția deschisă. La 150 de kilometri de la Varșovia în drum spre Lituania, motorul s-a oprit brusc - a cedat pompa de benzină, care a fost înlocuită împreună cu filtrul.
Ajungând în Moscova, echipajul a avut o primire călduroasă din partea clubului de fani Porsche, dar și din partea reprezentantului Porsche. Traseul Transsiberian, care a totalizat 11,000 de kilometri, a pornit de la Sankt Petersburg, a trecut pe la Marea Baltică și a finalizat în Vladivostok.
La Porsche Centru din Hiroshima,
a fost înlăturată o scurgere de ulei.
Din portul Nagoya, aventurierii au ajuns în Anchorage, Alaska, de unde au pornit să cucerească America de Nord în a doua parte a expediției.
Francezii au ajuns pe la Hollywood și au vizitat un pasionat Porsche renumit în lumea întreagă, Magnus Walker.
După Los Angeles a urmat “Valea Morții”, din deșertul Mojave, din California. Acolo temperaturile ajungeau la 47 de grade.
Călătorind pe legendara rută 66, francezii au vizitat monumentul datat cu anul 1974, unde sunt “plantate” în pământ 10 Cadillac-uri.
După trei luni de călătorii pe continentul american, francezii au ajuns la punctul final – New York. Key West este cel mai sudic oraș în SUA, acest punct geografic fiind marcat de un terminal roșu, negru și galben, care se află exact la 90 de mile sau 145 km de Cuba. De aici, mașina va fi îmbarcată în corabie și adusă în Franța.
O expediție cu adevărat excepțională, care a demonstrat că și un automobil de aproape 30 de ani îi poate face față! Cum a decurs expediția puteți vedea în galeria amplă de mai jos!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,603
GALERIE FOTO (75 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!