Audi Sport va lansa 8 modele de performanţă în următoarele 18 luni!
1 Decembrie 2016, 16:48
Stabilită în Neckarsulm în anul 1983, divizia “quattro GmbH” a fost redenumită oficial în “Audi Sport GmbH”.
Odată cu acest rebranding, la cârma diviziei de performanţă al celor de la Audi AG, vine fostul şef Lamborghini, Stephan Winkelmann. Cei 1.200 de lucrători vor continua să fie responsabili pentru crearea modelelor
de performanţă RS, al super-car-urilor R8, dar şi de tot ce este legat de sporturile cu motor, inclusiv competiţiile DTM, Formula E şi automobilele destinate pentru categoriile GT, TCR şi campionatul Audi Sport TT Cup.
Cei de la Audi Sport intenţionează să-şi extindă prezenţa, prin creşterea numărului de distribuitori până la sfârşitul anului 2017 de la 370 la 600, dar şi prin lansarea a noi modele. Pe parcursul următoarelor 18 luni, cei de la Audi Sport vor lansa 8 modele noi de performanţă, care vor consolida brandul pe piaţă.
Astfel, ne putem aştepta la lansarea astfel de modele cum ar fi Audi RS 4 Avant (ar putea reveni şi RS 4 Sedan), RS 5 Coupe, RS 5 Cabrio, (ar putea apărea şi RS5 Sportback), existând posibilitatea lansării SUV-urilor
RS Q5 şi RS Q7.
Ar putea apărea şi o versiunea ultra-sportivă al modelului R8, inspirată din maşina de curse R8 LMS. În viitor, Audi S8 plus, care, de asemenea, este creat de către cei de la Audi Sport, ar putea fi redenumit în RS 8, însă nu înaintea apariţiei următoarei generaţii A8.
La moment gama modelelor celor de la Audi Sport cuprinde astfel de modele precum RS 3 Sedan, RS Q3,
RS Q3 performance, RS 6 Avant, RS 6 Avant performance, RS 7 Sportback, RS 7 Sportback performance,
TT RS Coupe, TT RS Roadster, R8 Coupe, R8 Spyder şi S8 plus.
Cei de la Audi Sport îşi reamintesc şi de primul model, care purta celebrul „RS” în denumire – Audi RS 2 Avant. Totuşi, primul break de performanţă din lume lansat în 1994, a fost mai degrabă creaţia celor de la Porsche, care s-au ocupat de acest proiect în colaborare cu Audi AG.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,901
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!