Către anul 2025 diesel-urile vor fi interzise în patru capitale mari!
5 Decembrie 2016, 13:04
Pentru nimeni nu mai este un secret problema emisiilor generate de motoarele diesel. Cât de mic nu ar fi nivelul de CO2, problema majoră a diesel-urilor se ascunde în noxe (NOx) şi pulberile în suspensie, sau particulele fine, care sunt extrem de mici şi pot pătrunde în organismul uman, provocând boli respiratorii sau chiar cancer pulmonar. Anual 3 milioane de oameni mor din cauza poluării, inclusiv din cauza particulelor fine, pe care nu le pot “prinde” nici catalizatoarele automobilelor moderne.
Pentru a se combate cu această problemă mai multe oraşe mari vor interzice circularea vehiculelor dotate cu propulsoare diesel! Anterior autorităţile Parisului anunţau despre interzicerea vehiculelor mai vechi de 20 de ani pe străzile capitalei franceze, iar acum, Parisul, împreună cu Ciudad de Mexico, Madrid şi Atena, va interzice definitiv toate vehiculele diesel către anul 2025!
Acest lucru a fost declarat de către liderii celor patru capitale în cadrul summit-ului C40 Mayors Summit, care a avut loc în Ciudad de Mexico. Cei patru lideri au mai declarat că vor stimula utilizarea vehiculelor electrice, hibride şi cele propulsate de hidrogen, promovând ciclismul şi plimbarea pe jos, totodată îndemnând producătorii să stopeze producţia diesel-urilor şi să accelereze tranziţia la vehicule ecologic pure.

Pe aceeaşi cale vor merge şi britanicii, care urmează să interzică diesel-urile către anul 2025 în Londra, dar şi germanii, care vor implementa acelaşi lucru în mai multe oraşe.

Mai mult decât atât, deja către anul 2030, în Europa ar putea fi interzise toate vehiculele dotate cu motoare convenţionale!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,627
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!