Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Citroen revine în raliuri cu noul C3 WRC!

22 Decembrie 2016 - 11:12
Denis Godorozea
Citroen revine în raliuri cu noul C3 WRC!
Despre revenirea celor de la Citroen în campionatul mondial de raliuri WRC, deja cunoşteam, iar acum avem ocazia să vedem cu ce vor concura francezii în unul dintre cele mai intrigante sezoane din istoria WRC!

Regulamentul pentru anul 2017 s-a schimbat simţitor, oferind constructorilor posibilitatea de a crea maşini mai puternice, având libertatea totală în ceea ce priveşte aerodinamica. Astfel, maşinile vor avea un aspect agresiv, amintind de legendarele maşini din Grupa B, dar şi performanţe incredibile.

Având 96 de victorii şi nu mai puţin de 8 titluri mondiale la activ, Citroen, cu siguranţă, va fi unul din pretendenţii la titlu în sezonul 2017. Maşina de raliuri Citroen C3 WRC este bazată pe noul C3 şi vine cu un kit aerodinamic agresiv şi nu la fel de laconic precum cel al conceptului cu aceeaşi denumire dezvăluit la Salonul Auto de la paris. Noile maşini pot fi mai late cu 55 mm, ceea ce va spori stabilitatea, iar raportul greutate/putere a fost redus, constituind acum 3.1 kg/1 CP, faţă de 3.8 kg/1 CP anterior.

Sub capotă se ascunde un benzinar de 1.6 litri turbo, care transmite către toate roţile 380 CP şi 400 Nm prin intermediul transmisiei secvenţiale în 6 trepte. Datorită noului regulament, restrictorul turbinei a fost mărit de la 33 mm la 36 mm, iar presiunea maximă permisă este de 2.5 bari.

Un total de patru echipaje vor concura cu noul Citroen C3 WRC în sezonul 2017, formate din Kris Meeke/Paul Nagle, Craig Breen/Scott Martin, Stephane Lefebvre/Gabin Moreau şi Sheikh Khalid Al Qassimi/Chris Patterson.

Prima etapă, Raliul Monte Carlo, va avea loc în ianuarie 2017.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter