Dacă conduci periculos şi omori pe cineva, vei putea primi închisoare pe viaţă în Marea Britanie!
7 Decembrie 2016, 13:16
Un nou proiect de lege a fost propus de către Ministerul Justiţiei în Marea Britanie – conducătorii, care vor ucide pe cineva din cauza condusului periculos, precum utilizarea telefonului mobil la volan, participarea în curse ilegale sau fiind băuţi la volan, vor putea primi sentinţă de condamnare la închisoare pe viaţă!

Dacă proiectul de lege va fi aprobat, atunci sentinţa maximă va creşte de la 14 ani la condamnare pe viaţă. Acest proiect a fost propus, după ce mai mulţi conducători, care au luat viaţa unor oameni nevinoveţi, din cauza condusului periculos, au fost eliberaţi, scăpând doar cu amendă. Mai mult decât atât, dintre cei 738 de oameni condamnaţi în perioada anilor 2010-2015, nici unul nu a primit sentinţa maximă curentă de 14 ani şi doar 7 din ei au fost condamnaţi la mai mult de 10 ani de închisoare.
Iniţiatorii proiectului de lege, inclusiv ministrul justiţiei Marii Britanii, Sam Gyimah, consideră că sentinţa pentru conducătorii ucigaşi, care distrug vieţi şi scapă uşor, ar trebui să fie majorată, inclusiv sentinţa minimă, pentru că automobilul în mâna acestor
conducători, devine o armă, precum cuţitul sau pistolul. Totuşi, sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă va fi dată dor în cazuri extreme.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,760
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!