Premieră: Noul Lamborghini Aventador S!
19 Decembrie 2016, 12:58
Incredibil, dar Lamborghini Aventador
a apărut acum 6 ani, iar în 2012
Redacția PiataAuto.md a fost unica entitate de presă din Moldova, care a testat în Italia acest taur de 700 CP.
După atâția ani, iată că Aventador a și ajuns la mijlocul carierei sale, iar în martie 2017 acesta va primi o versiune actualizată, numită Aventador S! Se pare că cei din Sant’Agata Bolognese urmează ideea celor de la Ferrari,
redenumind super-car-urile sale în urma actualizărilor consistente.

Noul Lamborghini Aventador S aduce mai multe noutăți. În primul rând acesta a primit bare de protecție
față/spate revizuite, cu prize de aer modificate, elemente realizate din fibră de carbon în partea de jos a caroseriei, incizii de aer suplimentare în partea de sus, care aduc aminte de legendarul Countach, o nouă finală a sistemului
de evacuare integrată în mijlocul noului difuzor spate, în timp ce prizele masive de aer de după portiere au devenit mai mari, iar elementele orizontale din spatele lunetei, acum repetă forma acoperișului.
Formele aerodinamice revizuite au sporit forța de apăsare cu 130%, în timp ce eleronul activ spate, acum se ajustează automat în trei poziții,
sporind forța de apăsare cu 50% față de eleronul predecesorului. Opțional, noul Aventador S va fi disponibil și cu jantele modelului Aventador SV cu prindere centrală.
La interior apare o nouă planșă de bord digitală și inserții realizate din fibră de carbon. Sistemul multimedia primește un nou display tactil și compatibilitate Apple CarPlay.
Substratul tehnic a fost cel, care
a suferit schimbări substanțiale. Suspensia ajustabilă a fost modificată, iar acum, aceasta poate adapta reacțiile amortizoarelor în timp real, iar pentru prima dată în istoria brandului Lamborghini, este introdus sistemul de virare a roților punții spate! Acesta din urmă va vira roțile spate în direcția opusă celor față la viteze mici și în aceeași direcție la viteze mari.
Desigur, unghiul de întoarcere nu va fi foarte mare, dar acesta va spori agilitatea super-car-ului. Mai mult decât atât, sistemul de tracțiune
integrală acum poate transmite până la 90% din cuplu roților spate, iar sistemul de stabilitate, este mult mai rapid și predictibil în reacții.
Amplasat central este același V12 aspirat natural de 6.5 litri, care acum livrează 740 CP (+40 CP) și 690 Nm, având turațiile maxime ridicate de la 8,350 la 8,500 rpm. Complexitatea suspensiei spate a adăugat în greutate, care a fost balansată cu un sistem de evacuare cu 20% mai ușor.
Astfel, greutatea noului Aventador S rămâne a fi la același nivel – 1,575 kg. Identice sunt și performanțele – de la 0 la 100 km/h super-car-ul accelerează în 2.9 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 350 km/h.
La regimurile de condus Strada, Sport și Corsa, aderă și regimul Ego, care permite modificarea individuală a sistemelor automobilului.

Noul Lamborghini Aventador S va debuta pe piața Europei la începutul anului cu un preț de pornire de 281,555 de euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,206
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!