Premieră: Noul Mercedes-Benz E-Class Coupe! (Video)
14 Decembrie 2016, 11:13
După modelele E-Class Sedan, E-Class Estate și E-Class All-Terrain, iată că la familia E-Class aderă cea mai emoțională versiune -
Mercedes-Benz E-Class Coupe! Noul model combină elementele de design
regăsite pe fratele mai mic, C-Class Coupe și pe fratele mai mare, S-Class Coupe. Totuși, producătorul german a reușit să-l facă diferit și nu l-a transformat într-o copie mijlocie. Dacă partea frontală și cea spate, mai aduc aminte de “frați”, atunci silueta este cu totul diferită.
Diferența o fac geamurile laterale, care sunt mult mai „întinse” spre spate, plus la toate dispun și de un geam micuț staționar, regăsit și pe predecesor. Astfel, E-Class Coupe reușește să-și păstreze identitatea și să ofere o personalitate diferită de frații săi. Totuși, privit lateral, nu dispare sentimentul, că este un coupe cu 4 uși și că îi mai lipsesc ușile spate…
În timp ce predecesorul a fost creat pe platforma lui C-Class, noul E-Class Coupe este creat pe platforma noii generații E-Class W213, iar acest lucru se răsfrânge și asupra dimensiunilor. Astfel, comparativ cu predecesorul, noul E-Class Coupe
este cu 123 mm mai lung (4,826 mm), cu 74 mm mai lat (1,860 mm), cu 32 mm mai înalt (1,430 mm), are ecartamente mărite cu 67 mm și, respectiv, 68 mm (1,605/1,609 mm), în timp ce ampatamentul a crescut cu 113 mm (2,873 mm).
În premieră mondială pe noul E-Class Coupe debutează blocurile optice spate cu LED-uri plate, care pot ilumina succesiv – de la centru înspre extremități, atunci când mașina este descuiată și de la extremități spre centru, atunci când mașina este încuiată. Suprafața specială asigură și cu un efect de cristal, atunci când blocurile optice spate iluminează.
Interiorul, este practic identic celui de pe E-Class, cu excepția prizelor sistemului de ventilare, care au un aspect mai futurist. În versiune de bază, E-Class Coupe va avea o planșă de bord obișnuită, cu două cadrane mari și un display de 17.8 cm între ele, dar și un display central cu diagonala de 21.3 cm. În dotări mai avansate, planșa de bord va fi digitală, astfel în fața conducătorului vor fi două display-uri imense a câte 12.3 inch. Planșa de bord digitală va avea trei interpretări la alegere - "Classic", "Sport" și "Progressive". Interiorul va fi condimentat și de iluminarea ambientală cu 64 de culori, dar și sistemul audio Burmester cu 23 de boxe și 1,450 de wați.
Inițial, noul Mercedes-Benz E-Class Coupe va fi disponibil în patru motorizări - E 220 d (194 CP şi 400 Nm), E 200 (184 CP şi 300 Nm),
E 300 (245 CP şi 370 Nm) şi E 400 4Matic (333 CP şi 480 Nm). Cea mai eficientă este versiunea diesel E 220 d, care va bucura cu un consum mediu de doar 4.0 l/100 km.
Pentru mai mult dinamism, este perfectă motorizarea E 400 4Matic, care poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5.3 secunde și atinge viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic).
Mai târziu vor fi disponibile mai multe motorizări, inclusiv motorizarea de top E 63 S 4Matic+ cu 612 CP la activ!

Noul E-Class Coupe a preluat toate tehnologiile inovaționale de la E-Class, precum sistemul Drive Pilot, care poate conduce în regim semi-autonom la viteze de până la 210 km/h sau sistemul Remote Parcking Pilot, care oferă posibilitatea de parca mașina prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.
Cel mai probabil, premiera mondială al noului Mercedes-Benz E-Class Coupe va avea loc la Salonul Auto de la Detroit în ianuarie 2017, iar în luna martie, acesta își va celebra premiera europeană la Salonul Auto de la Geneva.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,071
GALERIE FOTO (55 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!