Somnolenţa la volan este la fel de periculoasă precum condusul sub influenţa alcoolului! (Video)
9 Decembrie 2016, 13:09
Pentru nimeni nu este un secret că somnolenţa la volan este extrem de periculoasă, însă Fundaţia pentru Siguranţa Traficului (AAA Foundation for Traffic Safety), a realizat un studiu profund, pentru a ne demonstra cât de periculoasă poate fi lipsa somnului.

Studiul american bazat pe un eşantion de 7,234 de persoane implicate în 4,571 de accidente, demonstrează că cei care dorm 5-6 ore din cele 7 recomandate, dublează riscul de a nimeri în accident. Riscul creşte şi mai mult, cu cât mai puţine ore dormim. Astfel, dacă dormim 4-5 ore riscul creşte mai mult decât de 4 ori, iar atunci când ne mulţumim cu un somn de mai puţin de 4 ore, acest risc creşte de 11.5 ori! Conform celor de la AAA somnolenţa la volan este la fel de periculoasă precum condusul sub influenţa alcoolului, cu nivelul de alcool în sânge care de două ori depăşeşte limitele admisibile!

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor spune că 35% din toţi conducătorii auto din SUA dorm mai puţin de 7 ore pe zi, iar condusul în stare somnolentă provoacă una din cinci fatalităţi anual. Astfel, dacă nu ne
împlinim somnul şi dormim mai puţin de 7 ore pe zi, consecinţile ar putea fi fatale.

O treime dintre cei chestionaţi au admis că măcar odată în ultima lună au condus într-o stare inacceptabilă, fiind într-atât de obosiţi, că nici măcar nu puteau ţine ochii deschişi, ceea ce reprezintă unul dintre simptomele somnolenţei la volan. Totuşi, jumătate dintre cei care au adormit la volan, nu au avut careva simptome.
Astfel, cei de la AAA îndeamnă toţi conducătorii să doarmă minim 7 ore pe zi, să călătorească în timpul zilei, să facă popasuri fiecare două ore sau 160 km în timpul călătoriilor lungi, să evite mâncare „grea”, să călătorească cu pasageri cu care ar putea să se schimbe la volan şi să evite medicamentele, care provoacă somnolenţa.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,022
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!