Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Misiune îndeplinită: scrisorile copiilor din Moldova au fost livrate lui Moş Crăciun, în Laponia!

17 Decembrie 2016 - 09:48
Ilie Toma
(VIDEO) Misiune îndeplinită: scrisorile copiilor din Moldova au fost livrate lui Moş Crăciun, în Laponia!
Expediţia din Moldova spre Laponia, cu scrisorile copiilor din Moldova pentru Moş Crăciun la bordul celor două BMW-uri, a ajuns la cea mai măreaţă şi importantă etapă a sa: vizitarea Moşului şi înmânarea solemnă a scrisorilor!

Ziua de ieri a fost una fantastică pentru cei şase aventurieri din expediţie, dar şi pentru automobilele expediţionale. Totul a început cu o explorare a Laponiei, dar a culminat rapid până la nişte experienţe şi surprize de care nu ne-am fi putut gândi niciodată că vom avea partea în această călătorie! Totuşi, vizita de ieri seară la Moş Crăciun e atât de specială pentru noi, încât vrem să vă vorbim în această relatare doar despre ea, lăsând toate celelalte experienţe neverosimile din ziua de ieri pentru o altă relatare viitoare! Prea special e acest moment magic al vizitei la Moş Crăciun şi vrem să vi-l oferim nediluat, în formă pură!

Atunci când eram gata să pornim în expediţie, am primit şi un mesaj de la un elf al Moşului, în care acela ne spusese că Moşul aflase că-i pregătim o nouă vizită în acest an şi, deoarece suntem deja la al 4-lea an la rând de când îl vizităm, Moşul a decis să ne invite la el pentru o întâlnire mai lungă şi mai lejeră, în afara programului lui obişnuit de interacţiune cu vizitatorii. Fireşte, ne-am simţit profund onoraţi de o asemenea invitaţie, venită tocmai din partea lui ditamai Moş Crăciun, aşa că i-am zis elfului imediat că o acceptăm cu mare plăcere. Şi uite că ieri seară a venit şi marea zi a vizitei la Moş Crăciun. Deşi mulţi dintre aventurierii noştri nu sunt la prima vizită la Moş, suspansul luase cote alpine înainte de pornire. Sacul imens cu scrisori aştepta în portbagaj şi noi ne tot întrebam reciproc dacă am luat toate cele necesare la bord. Îmbrăcaţi cu haine potrivite Cercului Polar şi unei temperaturi a aerului ce oscila între -14 şi -17.5 grade, am pornit cei doi bolizi şi am demarat către casa lui Moş Crăciun, aflată în aceeaşi pădure în care avem şi noi locul de popas.

Casa lui Moş Crăciun ne aştepta cu milioane de luminţe în jur, ce făceau atmosfera de Crăciun de aici şi mai feerică. Încă înainte de a intra în casa Moşului, eşti deja convins ireversibil că te afli în mijlocul unui basm. Brazi acoperiţi din belşug cu zăpadă, reni care tocmai mergeau în grajdul lor la culcare, luminiţe, iar de undeva se auzea pe fundal o frumoasă muzică de Crăciun. Iar la intrarea în enigmatica sa casă, anul acesta Moşul are depozitate zeci de cadouri uriaşe, probabil pregătite pentru cei ce şi-au dorit ceva mari în dimensiuni, iar Moşul le-a scos în faţa uşii, să-i fie mai uşor să le încarce! Nu de alta, dar a mai rămas doar o săptămână până la Crăciun!

Ceasurile indicau ora şapte, fără cinci minute. Aşa că am deschis uşa grea a casei lui Moş Crăciun şi am intrat. În interior, am dat peste mai mulţi spiriduşi care forfotesc de colo-colo, toţi în treaba lor. În această perioadă a anului sunt extrem de ocupaţi, iar unul dintre ei ne-a şoptit la ureche, în mare secret, că tot pe aici, pe undeva, poate sub pământ, ar exista o imensă fabrică de cadouri, unde spiriduşii muncesc de zor, meşterind ceea ce-şi cer copiii cuminţi în scrisorile către Moş, iar în noaptea Crăciunului îi încarca sacul nesfârşit al Moşului în sanie, Moş Crăciun opreşte timpul în loc şi, ajutat de renii săi, aduce cadouri copiilor din toată lumea!

Spiriduşii ne-au dat nişte veste speciale unora dintre noi şi, când acul ceasornicului mic de pe perete bătut şapte fix, ne-au poftit să intrăm. Iar odată ce deschizi uşa, ai de trecut prin coridoare lungi, cu atmosferă de poveste, până dai de harta mare a moşului, apoi de instrucţiunea pentru oprirea timpului, apoi şi de marele orologiu cu care Moş Crăciun opreşte trecerea vremii în loc. Într-un final, urcând pe scări, ajuns în odaia misterioasă a lui Moş Crăciun!

Tocmai aici, în odaie, ne-am pomenit şi noi, cu sacul imens de scrisori în spate. L-am salutat pe Moş Crăciun, bucuroşi de revederea cu el, şi uite că şi Moşul ne-a recunoscut imediat, dacă am tot fost pe la el de atâtea ori! Ba chiar având mult mai mult timp ca de obicei, graţie acestei invitaţii speciale pe care ne-a făcut-o, Moşul a stat de vorbă mult mai mult cu noi, şi chiar ne-a rugat să-i arătăm câteva dintre scrisori! Mai mult ca atât, deşi Moş Crăciun înţelege toate limbile, ne-a rugat pe noi să-i facem o scurtă traducere a unor scrisori, şi s-a minunat de munca asiduă pe care au depus-o unii copii din Moldova pentru pregătirea scrisorilor!

Ne-a reamintit din nou cât de mult îi place să citească scrisorile copiilor din Moldova, pentru că acestea sunt parcă mai sincere, mai axate spre esenţial, mai candide. Şi ne-a zis că în scurt timp se apucă de citit sacul imens de scrisori şi, fireşte, transmite solicitările şi mai departe şi la fabrica de cadouri a spiriduşilor!

Moş Crăciun a ţinut neapărat să vă spună şi un mare mulţumesc Dumneavoastră, tuturor celor care i-aţi scris şi îl aşteptaţi în noaptea de Crăciun! Acest mesaj special al lui poate fi găsit în filmuleţul de mai jos, pe care l-am surprins câteva ore în urmă, în timpul vizitei la Moş! Aşa că vizionaţi-l numaidecât!

Nu ştim cât am stat la Moş, pentru că în casa lui pierzi orientarea timpului, învăluit de fericirea de a fi acolo. Iar în acest an Moş Crăciun ne-a oferit o atenţie şi un timp nesperat de mare, aşa că am ajuns să tot vorbim cu el, să facem şi mai multe poze, iar vocea Moşului are o bunătate magică în ea pe care doar adevăratul Moş Crăciun o are! Ah, ce poveste am trăit şi noi, dar şi Dvs. prin aceste scrisori transmise Moşului! I-am zis un mare mulţumesc şi am ieşit din casa lui cu senzaţia unei mari şi nobile misiuni împlinite! Am făcut-o, i-am livrat scrisorile lui Moş Crăciun, i-am lăsat sacul imens cu scrisori, şi acum putem pleca împăcaţi!

Apoi am tras şi BMW-urile noastre expediţionale care ne-au adus aici pentru câteva imagini graţioase cu ele. Era felul lor de a le fi spus un mulţumesc pentru că ne-au adus în siguranţă aici, prin atâtea peripeţii şi şi-au îndeplinit misiunea nobilă!

Dar marele mulţumesc vi-l datorăm Dumneavoastră, dragii noştri cititori, cei care au depus, împreună cu copiii lor, efortul de a-i fi scris lui Moş Crăciun şi de a fi livrat scrisorile la punctele de colectare. Un mulţumesc imens îl datorăm şi tuturor celor ce ne urmăresc pe parcursul expediţiei, pentru că datorită Dvs. expediţia este mai interactivă, mai captivantă şi mai rezonantă prin toată ţara!

Noi, cei 6 aventurieri, vă spunem, deci „Mulţumesc”, şi vă îndemnăm să ne urmăriţi neapărat şi mai departe, întrucât avem să vă spunem totul şi despre experienţe noastre surpriză din Laponia, dar şi despre drumul înapoi spre casă!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (37 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter