Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest Audi Q7 autonom învață să conducă de la oameni! (Video)

6 Ianuarie 2017 - 15:45
Denis Godorozea
Acest Audi Q7 autonom învață să conducă de la oameni! (Video)
La expoziția inovațiilor CES 2017, care are loc în Las Vegas cei de la Audi au dezvăluit un Q7 autonom elaborat împreună cu Nvidia. Numit Audi Q7 Deep Learning Concept, acest vehicul dispune de inteligență artificială, care este responsabilă pentru condusul autonom. Diferența dintre acest concept și alte vehicule autonome, este felul în care conduce acesta. În esență, mașina învață de la conducător! Conceptul dispune doar de o cameră frontală de 2 megapixeli, care comunică cu sistemul de procesare NVIDIA Drive PX 2, la rândul său cel din urmă procesează informația primită și ia decizii în manevrarea vehiculului.

Pentru a demonstra cât de bine învață să conducă, cei de la Audi au creat un teren de teste de mici dimensiuni, pe care a condus mai întâi conducătorul, învățând sistemul cum să reacționeze și să ia decizii, dacă în cale apar obstacole. Sistemul urmărește și învață de la conducător cum să conducă, ca mai apoi să repete cele învățate. În ecuație sunt implicate variabilele, precum schimbarea situației din fața vehiculului, iar cel din urmă se adaptează la ele și reacționează corespunzător. Conform celor de la Audi, conceptul poate conduce în diferite condiții climaterice, precum soarele puternic, pe timp de noapte sau în condiții de ploaie.

Cei de la Audi au mai menționat despre debutul noii generații Audi A8 din acest an, care va implementa aceleași principii de „învățare” pentru sistemul condusului autonom, care va evolua continuu. Pentru prima dată pe un automobil de producție, noul Audi A8 va avea sistem de condus absolut autonom pentru situații precum ambuteiajele, astfel încât conducătorul nu va trebui să țină mâinile pe volan sau să supravegheze lucrul sistemului! În viitor, datorită inteligenței artificiale, sistemul condusului autonom va depista drumurile libere și va prelua controlul vehiculului la acordul conducătorului.

Mai mult decât atât, pe noul Audi A8 va debuta și sistemul multimedia MIB II+ cu procesor Tegra K1, care va suporta necesitățile sistemului condusului autonom și viitorului cockpit virtual de a doua generație.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter