Honda uimește cu noile concepte inclusiv cu motocicleta, care menține echilibrul și conduce singură! (Video)
6 Ianuarie 2017, 17:53
Probabil, cel mai impresionant concept din acest an la expoziția inovațiilor CES 2017 a fost motocicleta conceptuală Honda echipată cu sistemul Moto Riding Assist. Tehnologia nu utilizează giroscopul complex și greu ci o tehnologie mai
simplă implementată în dispozitivul mobil Honda UNI-CUB.
Datorită acestei tehnologii, cei de la Honda doresc să reducă riscul căderii de pe motocicletă. Mai mult decât atât, în spotul de mai jos puteți vedea cum motocicleta conduce și de una singură fără a cădea!
Producătorul nipon a dezvăluit și un al doilea concept, de această dată pe patru roți. Honda NeuV (New Electric Urban Vehicle) este un vehicul electric cu două locuri sau 2+2, care dispune de un pachet de baterii de doar 20 kWh și o autonomie de 321 km! Conform celor de la Honda vehiculele personale, de obicei, nu sunt utilizat 96% din timp, iar Honda NeuV va putea face uz de acel timp transportând în regim autonom alte persoane, astfel aducând bani proprietarului.
Acest vehicul dispune de inteligență artificială numită HANA (Honda Automated Network Assistant), care va detecta emoțiile conducătorului și bazându-se pe deciziile trecute ale celui din urmă, va face noi alegeri și recomandări pentru ușurarea vieții conducătorului. La interior se regăsește o planșă de bord digitală, iar în portbagaj există și un skateboard electric, pentru a ajunge la destinație atunci când mașina este parcată mai departe.
Cei de la Honda lansează și sistemul “Safe Swarm”, care utilizează comunicare de la automobil la automobil și de la automobil la infrastructură, pentru a oferi conducătorului o experiență de condus mai sigură și eficientă, prin intermediul diverselor indicații și recomandări. Datorită acestei tehnologii și sistemului de condus autonom, cei de la Honda doresc să atingă scopul principal – o societate fără accidente către anul 2040.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,989
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!