INP îndeamnă şoferii să se pregătească de ninsorile prognozate!
5 Ianuarie 2017, 12:42
Deşi iarna aceasta a nins foarte puţin, iar zăpada de parcă nici nu se grăbeşte să vină, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează către sfârşitul acestei săptămâni ninsori, vânturi puternice şi scăderi a temperaturilor. Cu această ocazie, Inspectoratul Naţional de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să se pregătească serios de schimbarea vremii şi anunţă mai multe recomandări.
Astfel, INP recomandă să fie verificate sistemul de încălzire, nivelul antigelului, ştergătoarele, jetul de apă şi sistemul de frânare, iar rezervorul trebuie să fie plin cu combustibil, mai ales dacă vă deplasaţi în afara localităţilor.

În maşină ar trebui să aveţi lanţuri antiderapante, lopată, racletă, sac cu nisip, lanternă, o pătură, termos cu ceai, iar telefonul mobil trebuie să fie
încărcat. INP ne oferă şi câteva indicaţii cum să conducem automobilul în condiţii de iarnă. Trebuie evitate frânările bruşte, mai ales atunci când automobilul derapează – direcţia o restabilim cu volanul. Cât mai des trebuie să utilizăm frâna de motor, inclusiv la coborârile din pantă. Trebuie redusă viteza, mai cu seamă în localităţi şi la intersecţii, chiar şi atunci dacă starea carosabilului pare a fi bună, pe el ar putea fi porţiuni cu gheaţă.

De asemenea, în condiții de vânt puternic, INP atenționează șoferii să nu parcheze automobilele sub copaci sau lângă blocuri pentru a evita prăbușirea crengilor sau a altor obiecte peste mașini.

Totodată, pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, să se asigure înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,938
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!