Porsche B32 – dubiţa despre existenţa căreia nu aţi intuit!
13 Ianuarie 2017, 18:04
Probabil, abia de vaţi acomodat cu ideea că Porsche creează SUV-uri şi sedan-uri de lux, iar acum aflaţi că Porsche a creat până şi dubiţe!
Cei de la Porsche aveau nevoie de vehicule de suport, pentru competiţiile raliului Dakar în care participau cu modelul Porsche 959.
Astfel şi s-a născut această dubiţă, numită Porsche B32! Două exemplare au fost transformate în vehicule de suport, iar alte aproximativ
9 exemplare, au ajuns pe mâinile distribuitorilor europeni Porsche, care le vindeau la un preţ mai mare decât cel al unui 911! Cele aproximativ 11 exemplare (unele surse indică că, de fapt, au fost 15 exemplare) au ieşit de pe porţile uzinei din Zuffenhausen cu logourile Porsche şi numere VIN, de asemenea, Porsche!
Dubiţa a fost creată în 1985 pe baza modelului Volkswagen T3 cu utilizarea ingredientelor Porsche!
Nu doar jantele au fost preluate de la Porsche 911 3.2 Carrera, dar şi propulsorul! Unitatea aspirată natural în 6 cilindri de 3.2 litri (de unde şi vine denumirea), dezvolta 231 CP şi propulsa dubiţa de la 0 la 100 km/h în aproximativ 9 secunde, viteza maximă fiind de 210 km/h (vitezometrul era gradat până la 200 km/h)!
Acum nu par să fie cifre impresionante, dar pe la mijlocul anilor ’80 ai secolului trecut, a fost ceva de necrezut! Totuşi, să circuli cu această „cărămidă” cu peste 200 km/h, ar fi o experienţă terifiantă! Bine că până şi sistemul de frânare a fost înlocuit cu
unul marca Porsche (de la modelul 944 S, dor pentru axul faţă), transmisia şi ea, a fost preluată de la Porsche 911. La exterior acesta se mai deosebea printr-un kit aerodinamic deosebit şi incizii suplimentare pentru răcirea propulsorului.
La interior se regăsea volanul Porsche, şi scaune confortabile pentru pasageri. Porsche B32 este o pasăre extrem de rară, despre care mai puţini cunosc şi care, probabil, nu o veţi
vedea niciodată în realitate. Dacă şi apare una în vânzare, trebuie să vă aşteptaţi la un preţ exorbitant.

Ei bine, dacă în următorii ani Porsche
va decide să creeze o dubiţă, să ştiţi că ea are o istorie în spatele său şi, probabil, ar merita să existe, în ciuda puriştilor!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
5,161
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!