Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noua KIA Stinger! (Video)

9 Ianuarie 2017 - 12:25
Denis Godorozea
Premieră: Noua KIA Stinger! (Video)
După o serie îndelungată de teasing-uri, cei de la KIA au dezvăluit la Detroit mult-aşteptatul sedan dinamic numit Stinger. Inspirat din conceptul GT prezentat acum 6 ani la Salonul

Auto de la Frankfurt, modelul de producţie s-a primit chiar mai impresionant decât conceptul!

Cu siguranţă, noua KIA Stinger este un sedan extrem de expresiv, mai cu seamă, datorită proporţiilor de maşină cu tracţiune spate, ceea ce şi este de fapt. Sedanul coreean va contrasta pe fondalul concurenţilor, precum

Audi A5 Sportback sau BMW Seria 4 Gran Coupe, oferind un design inedit, dar şi un ampatament simţitor mai mare - 2,905 mm. Lungimea, de asemenea, este mai mare – 4,831 mm. Astfel, aspectul dinamic şi agresiv de fastback, nu compromite confortul de la interior, unde există suficient spaţiu pentru cinci adulţi.

Interiorul, cu a sa consolă centrală cu prize de ventilare triple şi display-ul sistemului multimedia în formă de tabletă, aduce aminte de modelele Mercedes-Benz, însă este orientată către conducător precum cea de pe modelele BMW. Tunelul central însă, cu al său levier impunător, aduce aminte de un alt neamţ, Audi. Noul Stinger este disponibil cu sistem audio Harman/Kardon de 720 de waţi. Printre sistemele de siguranţă active, se poate menţiona sistemul de frânare autonomă şi cruise-controlul adaptiv.

Caroseria este extrem de rigidă, în construcţia căreia este utilizat oţelul de înaltă rezistenţă în raport de 55%, oferă un confort şi o manevrabilitate de invidiat. Cei de la KIA menţionează, că noul Stinger se conduce la fel de impresionant precum arată.

Totul datorită şasiului, care a fost setat pe legendarul Nurburgring Nordschleife, asupra căruia a lucrat fostul inginer BMW, Albert Biermann, care lucrează pentru KIA începând cu anul 2014. Noul Stinger este şi prima KIA, care oferă suspensie cu amortizoare adaptive, Dynamic Stability Damping Control, în timp ce direcţia, de asemenea, va putea fi ajustată prin intermediul a 5 regimuri de condus: Personal, Eco, Sport, Comfort şi Smart (o altă noutate pentru KIA).

Noua KIA Stinger va fi oferită cu două propulsoare turboaspirate pe benzină la alegere. Unul din ele va fi în 4 cilindri de 2.0 litri (255 CP şi 353 Nm), iar cel de-al doilea, pe versiunea Stinger GT, va fi un V6 Twin Turbo de 3.3 litri, care va oferi 370 CP şi 510 Nm, dar şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 5.1 secunde şi o viteză maximă de aproximativ 270 km/h! Impresionant, pentru o KIA!

Ambele propulsoare vor fi cuplate la noua transmisie automată cu 8 trepte, fiind disponibilă şi tracţiunea integrală. Versiunile cu tracţiune spate beneficiază de diferenţial autoblocabil, în timp ce opţional este oferit sistemul de frânare performant Brembo (standard pe motorizarea V6).

Versiunea cu benzinar în 4 cilindri este dotată cu jante de 18 inch şi cauciucuri 225/45R18, în timp ce modelul cu V6 vine cu jante de 19 inch de diferite lăţimi, fiind echipate cu cauciucuri 225/40R19 pentru axul faţă şi 255/35R19 pentru axul spate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter