Premieră: Noua generaţie Lexus LS! (Video)
9 Ianuarie 2017, 18:23
Probabil, una dintre cele mai răsunătoare premiere de la Salonul Auto de la Detroit, este noua, cea de-a 5-a generaţie Lexus LS! Nava amiral niponă vine cu un design impunător şi tehnologii sofisticate, pentru a concura la direct cu BMW Seria 7 şi Mercedes-Benz S-Class!
Partea frontală este una tipică Lexus, blocurile optice full-LED însă, au o formă similară literei „Z”, de parcă însăşi Zorro şi-a lăsat semnătura!
Aripile faţă sunt extrem de musculoase, aducând aminte de Lexus-urile de curse, în timp ce silueta vine cu cele mai multe noutăţi, precum linia acoperişului fluidă şi geamurile laterale întinse către montanţii spate, cu un geam micuţ staţionar – pentru prima dată în istoria modelului.
Linia „umerilor” trece într-o creastă proeminentă ce se margineşte cu partea de sus a blocurilor optice spate, care deşi dispun de forme caracteristice unui Lexus, sunt extrem de întinse, dar mai şi au elemente ce continuă în jos ca nişte pinteni. Noul Lexus LS poate fi dotat cu jante de 19 sau 20 de inch.
Fiind creat pe platforma modelelor luxoase „GA-L”, care a stat şi la baza coupe-ului LC 500, noul Lexus LS va oferi un comportament agil şi dinamic, fără a sacrifica confortul. Agilitatea este sporită de barele de stabilizare active şi sistemul Lexus Dynamic Handling (LDH), care virează cu roţile spate, independent de cele din faţă.
Mai mult decât atât, noul Lexus LS este cu 90 kg mai uşor, datorită implementării oţelurilor de înaltă rezistenţă şi a aluminiului, iar toate componentele, inclusiv motorul, sunt mutate la între axe şi sunt poziţionate mai jos, pentru un centru de greutate
mai coborât. Aluminiul este utilizat pe larg şi la suspensie. Noul Lexus LS are un ampatament de 3,125 mm sau cu 33 mm mai mare decât cel al predecesorului cu ampatament mărit. Totuşi, ampatamentul este mai mic faţă de concurenţii direcţi.
Interiorul continuă ideea
„ospitalităţii”, însă vine cu elemente preluate de la modele sportive, precum cockpit-ul realizat în stilul lui Lexus LFA sau LC 500, cu ale sale butoane pentru sistemele de stabilitate şi regimurile de condus amplasate pe lateral de planşa de bord digitală.
Bordul însă, este mai rafinat, fiind accentuat de elemente din aluminiu ce delimitează partea de sus şi partea de jos a bordului. Materialele sunt multiple, dar unele din ele, se pare că nu sunt prea calitative – plasticul în jurul orificiului pentru CD, este zgâriat pe imagine… Dar şi din punct de vedere al designului, acest orificiu trebuia să fie ascuns. Mai mult decât atât, butoanele sistemului de ventilare sunt amplasate la nimereală…
Pe lângă display-ul de 12.3 inch al sistemului multimedia, mai există şi un display în faţa pasagerului, iar opţional este oferit un HUD color de 24 de inch (cel mai mare din lume), care este
proiectat pe geam pentru a informa conducătorul, inclusiv despre potenţialele pericole. Scaunele faţă pot fi reglate în 28 de direcţii, oferind încălzire, ventilare şi funcţia de masaj.
Cele din spate, opţional, pot fi dotate cu un sistem ce înclină spătarul la 48 de grade pentru o poziţie relaxantă şi poate să-l ridice la un unghi de 24 de grade, pentru a facilita coborârea din vehicul.
Versiunea de bază, Lexus LS 500, este dotată cu noul V6 Twin Turbo de 3.5 litri, care dezvoltă 421 CP şi 600 Nm. Unitatea este cuplată la noua transmisie automata în 10 trepte, care poate schimba vitezele foarte lin, dar la fel de rapid precum transmisiile cu dublu ambreiaj! Noul Lexus LS va putea fi oferit cu tracţiune spate sau integrală. Versiunea cu tracţiune spate LS 500 accelerează de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în aproximativ 4.5 secunde.

Noul Lexus LS dispune şi de pachetul de siguranţă Lexus Safety System+, care oferă pentru prima data în lume un sistem ce detectează pietonii, iar pentru a evita impactul cu aceştea, maşina frânează sau chiar virează în spaţiul prevăzut de banda pe care rulează!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,188
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!