Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noul Audi Q8 concept! (Video)

10 Ianuarie 2017 - 11:52
Denis Godorozea
Premieră: Noul Audi Q8 concept! (Video)
Alături de noul Audi SQ5, la standul producătorului german de la Salonul Auto Nord-american, a fost dezvăluit conceptul viitorului Audi Q8, care va concura cu BMW X6 şi Mercedes-Benz GLE Coupe, începând cu anul 2018 atunci când va fi lansat în producţia de serie! Dacă facem abstracţie de faptul că este un concept, acest „SUV coupe” este foarte aproape de un model de producţie!

Realizat într-un design similar conceptului Audi e-tron quattro, noul Q8 concept este mai agresiv şi mai dinamic, caracterizându-se printr-un calandrul „detaşat”, prizele de aer agresive, un posterior mult mai proeminent şi, evident, proporţii mai generoase.

Noul Audi Q8 concept are 5.02 metri în lungime, 2.04 metri în lăţime, 1.70 metri în înălţime şi un ampatament de 3 metri, ceea ce îl face mai lung, mai lat, la fel de înalt şi cu un ampatament mai mare, faţă de concurenţii direcţi.

Silueta noului Audi Q8 concept este inspirată din legendarul Audi Ur-Quattro din anii ’80 ai secolului trecut, fiind mai arătoasă decât cea a concurenţilor, care au devenit deja plictisitori. Jantele generoase au 23 de inch în diametru fiind echipate cu cauciucuri de dimensiunea 305/35R23. Garda la sol poate fi reglată în diapazon de 90 mm.

Noul Audi Q8 concept dispune de un interior generos şi un portbagaj voluminos, care oferă 630 de litri volum. La interior se regăsesc doar display-uri de culoare neagră amplasate pretutindeni.

Chiar şi inscripţia „quattro” este digitală! Inserţiile de la interior sunt realizate din fibră de carbon cu o structură de material textil, în timp ce scaunele sunt căptuşite în piele Nappa şi Nubuk.

Sistemul de propulsie al conceptului este unul plug-in hibrid, ce combină benzinarul 3.0 TFSI V6 (333 CP şi 500 Nm), un motor electric de 100 kW (136 CP şi 330 Nm) amplasat în cutia de viteze automata în 8 trepte şi un pachet de baterii de 17.9 kWh situate în podeaua portbagajului.

Puterea totală a sistemului este de 449 CP şi 700 Nm, ceea ce este suficient pentru un demaraj de la 0 la 100 km/h de 5.4 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

Pentru prima sută de kilometri în regim hibrid, Q8 concept consumă 2.3 litri de benzină. În regim pur electric Audi Q8 concept poate parcurge 60 de kilometri, iar autonomia totală în regim hibrid constituie 1,000 de kilometri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter