Premieră: Noul Opel Crossland X (Video)
18 Ianuarie 2017, 11:21
Cei de la Opel au dezvăluit oficial noul SUV sub-compact, Crossland X, care va înlocui actuala Meriva. Se pare că zilele monovolumurilor vor avea un
sfârşit. De fapt, acestea vor evolua în SUV-uri, precum o face şi noul model al celor de la Opel, care va fi dezvăluit
pe 1 februarie la Berlin, premiera publică însă va avea loc la Salonul Auto de la Geneva
Noul Crossland X are 4,212 mm în lungime, 1,765 mm în lăţime şi 1,590 mm în înălţime, astfel, fiind cu 63 mm mai scurt, cu 16 mm mai îngust şi cu 68 mm mai scund faţă de Mokka X. Deşi are dimensiuni apropiate modelului Mokka X, noul Crossland X va concura cu modele segmentului B,
Peugeot 2008 şi Renault Captur, fiind disponibil doar cu tracţiunea pe puntea faţă, precum şi cei din urmă. Reamintim că Mokka X este
disponibilă şi cu tracţiunea integrală.
Ei bine, oricum SUV-urile compacte părăsesc rar stradelele urbane şi nu au nevoie de tracţiune integrală.
Noul Opel Crossland X vine cu un design modern, realizat în stilul ultimilor modele Opel, precum Astra sau Insignia Grand Sport. Exteriorul este accentuat de finisarea în două culori contrastante a caroseriei şi de blocurile optice faţă opţionale full-LED (Adaptive Forward Lighting).
Apropo, acoperişul „plutitor” poate fi dotat şi cu o sticlă panoramică de mari dimensiuni. Posteriorul vine cu blocurile optice amplasate foarte sus şi cu o bară de protecţie proeminentă.
În partea de jos a caroseriei persistă plasticul nevopsit, care va proteja caroserie în timpul micilor escapade pe teren accidentat.
Designul de la interior este
realizat în stilul noii Astra, pe
centrul consolei regăsindu-se display-ul de 8 inch a sistemului multimedia IntelliLink. Noul Crossland X oferă serviciul de asistenţă
24 din 24 OnStar, Wi-Fi
Hotspot, conectivitate
Apple CarPlay
şi Android Auto şi sisteme de siguranţă precum frânarea autonomă cu
detectarea pietonilor, care lucrează într-un diapazon de 5-85 km/h. Confortul de la bord este sporit de head up display, încălzirea volanului şi a parbrizului şi de camera spate, care captează o imagine panoramică la 180 de grade.
Volumul portbagajului este de 410 litri, acesta putând fi mărit la 520 de litri datorită glisării banchetei spate cu 150 mm. Cea din urmă poate fi rabatată, iar în aceste condiţii volumul portbagajului creşte la 1,255 de litri – cel mai bun rezultat în clasă.
Ce motorizări va avea noul Opel Crossland X, la moment, nu se anunţă. Conform celor de la Opel, noul Crossland X va avea o gamă largă de motorizări, care va include propulsoare diesel, pe benzină şi LPG.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,969
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!