Tesla Model X accelerează autonom cauzând accidente?
3 Ianuarie 2017, 12:17
Nu este primul caz, când SUV-ul electric Tesla Model X accelerează „autonom”, cauzând un accident. Relativ recent, un actor originar din Coreea de Sud pe nume Ji Chang Son, a dat în judecată pe cei de la
Tesla Motors, pe motiv că al său Model X ar fi accelerat autonom, atunci când îl parca în garaj. SUV-ul electric a accelerat şi a zdrobit peretele ce delimita garajul de casă, intrând în camera de zi. Vedeta acuză maşina, care ar fi de vină de cele întâmplate.
Între timp, cei de la Tesla au verificat „cutia neagră” a vehiculului şi au depistat, că accidentul a fost provocat de o apăsare la 100% a acceleratorului, dând vina pe proprietar, care ar fi confundat pedalele.
Pe parcursul anului 2016 pe teritoriul SUA au fost înregistrate în jur de 10 cazuri similare cu implicarea Teslei Model X, toate rezultând în accidente în parcări sau garaje (imaginile unor cazuri similare le puteţi vedea în galeria de mai jos). În toate aceste cazuri, Tesla a demonstrat că proprietarii confundau pedalele exact în momentul când trebuiau să oprească în locul de parcare. Cazuri de acest gen se întâmplă des în rândurile conducătorilor americani şi la volanul automobilelor convenţionale, însă procentajul acestor cazuri raportat la volumul vehiculelor este de câteva ori mai mic. Se pare că acceleraţia rapidă şi neatenţia conducătorului, este o combinaţie ce rezultă în astfel de accidente. Totuşi, Tesla Model X dispune de sistem de frânare autonomă, care ar trebui să reacţioneze în astfel de cazuri. Chiar şi cei de la Toyota şi alţi producători auto, dispun de sisteme, care elimină probabilitatea accidentelor cauzate de apăsarea neintenţionată a pedalei acceleratorului în parcări. De ce cei de la Tesla nu elaborează un sistem similar, pentru a evita astfel de cazuri, chiar dacă de vină sunt conducătorii?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,551
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!